CHat JOm..!!




kaLau xjElas..tEKan (ctrl +) utk zOom..

nk duit lebih??? click here

14 Mac 2009


hmmmm....Rasa hanGin Lak mLm ni...mmg bOdo bETol st*eaMyx (bukan nama sebenar) nih.....akU rasa mLm nih mmg nk marah + nk HanGin...xtau nape...mmg shit betOL la st*emyx nih....hmmmm...actually kalau ade la ISP lain kt mesia nih...dah lama aku tuka....kaLi ni aku betOL2 dah ilang sbr...hmm...nape la suke tipu oang....ape la mslh doang nih.....kalau aku amek 1Mbs bg la 1Mbps....ape yg cilake nye ko bg aku sama ngn aku subscribe 512kbps bangang...nih bukan di shah alam...nih di melaka....kalau xboleh provide....jgn bg jnji2 manis....duit aku ko dah sapu....ko bg aku barang separuh....separuh lagi mana??? xke mcm s**l tu.....kadang2 aku mmg menyirap darah....ok bio aku cite....xtau la nih technician yg jaga port tu bodo ke, connection yg bodo ke....ape ke....xtau....ok nih aku cite....sebelom ni...aku xtau pape...sebab aku lom blaja....so, skang aku dah sambung blaja...dah amek networking....dah kompom2 la aku tau pasal transfer rate nih sume.....hmmm...actually aku start guna streamyx yg s**l nih dr tahun 2007...masa tu aku amek yg 1Mb tuh....dah setahun aku pakai...baru aku tau yg speed test dia bg 500kbps lebey je...hmm..tu dah setahun aku bayar utk 1Mbps....xke si*l tu....hmmm...sowi la kalau kasar nih aku ckp....aku tgh hangin sebab tepon 100 td pon xde operator jawab....sume line bz....pk laa...kalau service baik....xkn la talian aduan tu ley bz abes....ape bende tuu????? nk mamp*s?? dah la ko cekau semua duit oang mesia nih....overseas tu bg connection gile2 nye speed...murah2 lak tu....semua dah pakai lebey dr broadband....t3...t4... nih baru broadband...dah mahal...pastu service lak mcm sh*t...mana kebebasan kite nk bersuara?? kalau nk provide....provide betul2.....jgn jnji manis xabes2....ape dia igt oang cari duit celah2 bulu hidung ke....korek seylet sket kt CEO² -**Net- tu baru tau....hmmm...pas aku dah tau speed aku cmtu....aku kol...then dia ckp...dia gi tgok port....try tuka port....hmmm...ok la....aku tunggu...dan process tuka port yg senang tuh...mkn masa seminggu....connection aku pastu jd laju sket...800kbps...aku xpuas ati....aku tepon lagi 100....hmmm...aku ckp kalau bg aku lebey xpe...kalau kurang aku xpuas ati....dia ckp ape kt aku?? "sebenarnye..kalau kawasan encik tu....dpt 800kbps pon dah ok....mmg biasa oang lain pon dapat lebih kurang cmtu"....hmmm...kepala ba*ak dia ckp cmtu....aku bayar 1Mbps....apasal nk dpt 0.8Mbps lak...mmg la aku panas....pastu...pas da dimaki dan dihamun oleh aku....dia anta technician dia....tuka port lagi...kali ni datang umah sekali...pastu pas cek connection....dpt la dalam 900 lebey....hmmm..kalau ikut ati aku mmg xpuas ati lagi....xpe la...aku pilih utk bersabar semula....nih pas aku balik shah alam....balik sini balik...2 ari aku pakai....dah kembali cm dulu....dpt 56+kbps...ape ke s**l nye tu....tepon lak...operator semua bz xabes2 nk mam*os...mg fed up ar...bz sebab melayan aduan....tu sebab aku ckp strea*myx ni suck....cekik duit oang....service plak xbg dgn ikhlas....xjujur....xamanah...hmmm...aku bukan ape...kalau xley provide 1mb kt kampung aku ni sgt2....ckp xley provide...jgn la jnji je....ckp xley...senang beb...xde la menyusah kn aku...kalau ley 512kbps je...bgtau...aku pakai je yg tu...xyah membazir duit aku pakai 1Mb tu.....mmg s**l betOL....aku post kt sini...bia semua tahu.....ape yg berlaku pada kite...bia semua oang sedar... internet...speed tu penting ke x..kite semua jgn jd bodo....kalau kite pakai 1mb...bia kite dpt 1mb atau lebey....kalau kurang....buat something....bia kn doang xsenang duduk....service bia elok sket...klau xley bg service...kol umah aku ni...ckp xleyh bg....bia aku gi downgrade 512 je...murah sket....dah ar...byk dosa aku mlm ni maki doang2 yg b*do itu....harap2...sape yg baca ni aku harap dpt buat bende sma mcm aku....luahkan hak kite....cerita kn ape yg mereka buat pada kite....kt siini aku xde buat2 cite buhung....nih semua cite betul....kalau blaja networking....ape yg penting utk connection ialah availability....efficiency..ntah maana tah sume tuh....tutup je la company tu...bg peluang kt company lain plak amek tender kerajaan...menara rebung tu dah buleyh2 tuka nama....menyampah tgok...k la....pape dalam ni..xperlu dijadikan isu atau ape jua....ni cume luahan perasaan dari seoang pengguna yg ditipu.....sekian...salamx

10 comments:

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.hikhik
.sabar ek b =p

WeBViDeOKLiP berkata...

sabar2
aku pon tensen gak nie

chocolate berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nabilah berkata...

same goes to me...wuuu...

fezaL Mohd berkata...

sama macam aku masalah syremix sakai.

nih ingt nk pakai broband
tp owg kata broadband byk problem

so lebih baek ak wifi.
pree pown pree.
tp kena tgk tempt speed dea.

khaLifah feDi [ THE PEIN ] berkata...

hehehe............pkilah p1 max

naMie berkata...

ishk....p1 max tu pon lom stabil...tunggu semua tempat ade...baru kite subscribe..... kat shah alam pon lom stabil...hmmm...tunjuk aku youtube laju....hahha...padahal slow je...hahhaa....nnti dulu...nnti p1 tu maybe kite ley pakai but tunggu dia betul2 stabil....so, semua ley masuk dia nye laman web...request kampung2 koang supaya p1 diadakan sevis dikampung2 korang...bile ramai request...nnti dia buat la....hahaha...

asis berkata...

eh..sme la kite..
nak tggu lah plak..

nurain berkata...

huu..

aku jdik tensen mngenangkan nsib yng sama menimpa..apekan daya..streamix je yg better compare 2 others..

AdminMylife berkata...

salam bro apa yang kau luah kan pasal streamyx aku sokong,aku pun geram hari 2 dalam sebulan banyak kali speed aku slow beb..aku panas call member aku technician dia dia cakap maaflah senang cakap,so aku suruh member aku follow up aku punya line skrg dah ok..
hehehe

 

n@Mie-BLoGGer-HaCksTerz