CHat JOm..!!




kaLau xjElas..tEKan (ctrl +) utk zOom..

nk duit lebih??? click here

06 Disember 2009

biLew bOring...n@mie akan mula merepek...maLam ini...namie akan merepek byk...kenapa ek...sebab namie ngah boring...dier nk layan movie...tp dier sakit mata tgok laptop...jadi dier menaip....bile dier menaip dier jadi boring jugak sebab matanya makin sakit....jadi...dier tidak lagi menaip....dier berhenti menaip disini........

dier cube berdiri tegak di tepi pantai...mengapa?



dier cube control cute dalam gmbar....mengapa?


dier sedang cube buat muka yg sgt comel....masuk akal ke?


xde potensi langsung.....namie2...ape ko nk jadi ni~ tiada jawapan utk setiap persoalan nye... yg sebenarnye...dier gatal saje nk upload gmbar gedik nye~ berakhir cerita ini~

yg merindui mu...

~n@Mie~

03 Disember 2009

why? what eppennn namie? hmmm...biasa la..namie di perlekeh....namie di permain.....nape? xde pape...its ok....namie da lupakan semua nye... i forgive you....but i won't see your face, no more.....ape salah aku? ape aku buat? nape ko buat cmni? benci sgt ke ko kt aku? ko igt aku ni ape? tunggul? sabut kelapa? rim basikal? pintu tandas umah jiran ko? ko perlekeh aku eh? ko men2 kn aku eh? bile ko rasa nk...ko dtg..? bile ko nk pergi..ko pergi cmtu je? aku bg sepenuh kasih syg...aku berkorban....siang mlm...jauh dekat....sana sini...cmni ko buat kt aku? xpe la...aku xkisah...ape lagi aku nk ckp...bia je la....tuhan itu maha adil.....itu la yg berlaku kepada aku dalam beberapa ari ini...kucing aku xbalik2....mana agaknye dier pegi...bob2....mana ko pergi bob....xpe la....musim mengawan agaknye....ahahaa...namie...ko ni epi sgt go lucky lebih....kenapa namie? ko psico eh? cian ko.....xpe..xpe....sabo namie...sabo....maybe tuhan nk menguji ko....ilang kucing...ilang kunci...xpe....nnti tuhan bg la pengganti bagi setiap kehilangan itu....kadang2 ape yg kite sayang tu bukan utk kite....kadang2....ape yg kite nk tu bukan yg terbaik.....rite? ahahaa....ape yg penting, keikhlasan kite kn....xguna kalau x ikhlas.....menipu..... ceywah....sentimental lebih2 lak ko namie....xpe... yg ilang tu..bia ilang...just let it go...let it go lagi??? ahaha...xpe...bia kan...xde rezeki....ehem....tau x? aku da balik melaka...untuk selama2nye.....xmau aku tgok sha alam itu lagi....itu bandar kejam....bandar penuh kekejaman....dimana yg lemah ditindas....yg kuat akan terus menindas....yg kuat2 tu cm lecturer2....yg garang2.....yg byk bg asignment....jd yg ditindas tu cm aku...kena buat ape doang suh....aku ditindas...ade lagi....yg jujur selalu di permain....di guna2.....di siksa....kesian woo... arini aku nk upload gmba lagi....nk tawu ape? ahaha..cmni cite nye....my mum and dad dah balik dr england...so....guess what.....ahahaha....mereka telah membelikan aku sebyk2 alam coklat....bagus...depa syg kt aku.....depa taw ceq suke mkn coklat....jd aku telah menjadi raja coklat utk minggu ni...ahahhaa...ade la bende len doang belikan mcm kasut............. airwalk wooo~
mahal woooo~ perfume....wangi wooo~aku dah xtau nk woooooo dahh...tp syiok ar.....wa epi wooooo~ setiap kesedihan pasti akan di balasi dengan sedikit kegembiraan....ahahhaa..tp aku pon bukan nk sgt pape tu sume....aku nk coklat je....wa mmg antu coklat maaaa....dengan sedikit kudrat tenaga dari tuhan ini.....aku telah menyusun coklat2 aku itu utk diambil gmba....sape nk?? meh dtg umah selagi stok masih ade....utk beberapa ari ni...breakfast, lunch, dinner aku semua aku bantai coklat je....tp aku xde diabetis......darah xmanis...normal weih....cume aku suke mkn coklat.....salah kaahhhh?? ahahaa....cube tgok sket......pastu click kt gmba tu utk lihat gmba besau cm naga~




ade baju MU plak....sebenarnye...aku ni bukan la suke sgt bola2 ni....pemain bola pon aku xkenal....MU tu pun bukan idaman ati....ahaha...dah oang bagi kn...beli kt manchester...hmm....aku pon amek je laa....ahaha... ade plak 2 pasang airwalk..satu sandal adidas....14 tali spare! nk buat pe ar tu...bapak aku belikn....hahahah~


perfume plak? haa..amek ko....


tp ilek ar....xkn amek semua...aku pon amek la yg HUGO ngn CK tu...pandai aku pilih ek? ehhh ade lagi satu...yg cold black tu....sedap siot bau.....aku pon rembat laaa....cucuk idung beb...


then...aku pon amek gmba sesuka ati...kamera xpakai film kn~ ahaha...tnpa mengenal erti gedix dan malu~ aku pon just nk share je...ahaha~

bertambah gedix apebile aku menyuruh adik aku mengambil gmba aku pegang bendera britain~ ahaahahah~ padahal bendera tu membe adik aku pesan....sebab dier kate cari kt sini xde jual....ntah la.....6 pound bendera tu....bersamaan ngn rm34 cmtu ar...ntah pe yg mahal sgt...ahahaha~


ahaahah~ tu je aku selit2 sket....boring mlm ni....tu yg buat hal letak gmba byk2...kalau ikot kn...blog aku ni paling kurang gmba...ahaha...tp kali ni cm rajin....so upload ler.... sebelum menamatkan entry ini~ nk tunjuk my mum and dad amek gmba ngn robin hood~ selit sket ar....ahahaha~ nnti kite pegi sana plak ehh??? yom2...september...here we go~ i'm comin...

24 November 2009

huhuu~ lama xposh pape...hehee...bz tahap kuder kepang yg berlayar diudara la kate kan....eheheee~ haaa...sihat jugak di doakan buat insan yg membaca blog ini~ hmmm... byk yg belaku dalam hidup dalam masa bape sebulan ni....tp tu la...alhamdulillah... lega nye semua da abes...final year project abes....semua abes...final exam...semua abes....maklum plak...semua yg exam2 ni semua final2 belaka....hehee... disini...namie nk selitkan sket muka namie....hahaha....

muka garang sket tgok~!


ni muka yg asyik menikmati kopi ais pukOL 5 pagi~


dalam keadaan yg gumbira....tp hati parah...hati parah nape...??? tlg la jgn tanya....nasib baik ade miss.M yg kadang kala buat diri ini tersenyum soang2...heehee...marah...bising...kacau oang tido...mcm2 la.. kebyakan masa terluang dalam minggu ini dihabiskan dengan tido....tido itu buat aku bahagia....buat aku jugak berasa bahawa tiada lagi masalah kt dunia ini...tp malangnye...bile bangon...masalah itu dtg lagi (T_T)...... apekan daya....kite xmmpu nk buat semua bende dengan sempurna....ade cacat cela....disini...saya ingin mengambil kesempatan utk meng annouce bahwasa nye...saya bukan la seorang boiprend yg baik....saya byk kekurangan nye...da lama nk ckp kt blog ni...bia la insan itu membaca nye sendiri....jap lagi aku buat list....byk kot bnde yg aku xsempurna dalam hidup ni...huhu....walaupun tuhan jd kn semua nye sempurna...tp diri aku ini sendiri la yg lahirkan bende2 yg xsempurna itu~ maafla kerana aku bukan insan yg terlalu baik utk kamu~ (eh...merendah diri lak) ahhaha...
ini ialah kerana :

1. namie xhirau kt oang kalau ngah byk keje
2. namie xsuke sms
3. kalau ngah jalan2 namie lagi xsuke sms
4. namie selalu xbgtau kalau da klua
5. namie selalu tinggal enpon merata
6. namie kuat mkn
7. namie kuat merapu
8. namie suke kacau pompuan
9. namie x ensem
10. namie suke silent phone
11. kadang2 suke buat2 bad mood
12. nk tido xbgtau
13. da bangon xbgtawu
14. dan pelbagai lagi

segala yg dinyatakan oleh en.namie ini ialah berdasarkan pengalaman yg dilaluinye selama beberapa tahun bergiat cergas dlm bidang ini~ jadi...perkara2 ini akan menjadi masalah dlm hubungan....kalau tidak dpt bersabar dengan perangai2 ini~ maka boleh la mengambil surat letak jawatan....kalau leyh sabar...alhamdulillah...hahhaa.. hmmmm...namie sebenarnye ngah bersedih ni....tp namie xdpt luah kt sini sebab ini ialah rahsia namie...kalau boleh nak rahsia kan kt diri namie sendiri...tp xleyh....ade la sebab namie sedih ni....tekanan nye....impak dr tekanan ini telah buat namie berhenti dari kursus CCNA (Cisco Certified Network Associate) ditaja oleh 3P (Program Pertauliahan Profesional) dan membuat en.namie nk balik melaka secepat mungkin... tekanan jiwa dibuatnye....tp xde ape la....i'm okey...i'm fine....namie seorang yg tabah.....berdedikasi....dan berwaspada...byk rasa nk cite....tp terbatas sgt la....hmmm...cmne ini~ huhuuu...xpe la....sile la korek rahsia dr namie....tp jgn harap la nk dpt....dah2...namie2...ape namie...igt rokok jepun ke....aku ganas.... (start menggunakan 'aku' semula)....aku skang pakai SLR....hmmm...stail laa...baru beli canon D1000...not bad la...gmbaq cantek....syiok bergambar...so..pasni leyh la aku buh gmba byk2....kepada sesiapa yg masih menganggap aku ini perempuan....hentikan la...aku lelaki la wei~ hahahaha...berikutan byk komen2 yg masih menganggap aku pompuan...hahaha..
sekian saje celoteh dr Mr. Namie~
see you on next posthhhh~

-n@mie-

26 Oktober 2009

hmmm....baru sampai shah alam....ari ni nk beremosi sket laa...luah perasaan lagi...asek2 tu je keje....hmmm...ni baru sampai sha alam...td antar mak bapak aku kt KLIA....pergi holiday kt UK....sedeyh la aku...pergi sana sebulan siot nk berjalan pusing euro ape... aih~ papehal pon...aku dah pesan dah barang utk aku~ hehee...hmmm...dalam kul 3.30 td dah boarding~ so...aku pon berangkat la pulang ke sha alam dalam keadaan yg hiba dan pilu sebab raya haji nnti aku raya ngn adik beradik je lagi sekali~ tahun lepas doang gi buat haji....tahun ni gi holiday plak....bukan nk bawak aku lak tu...cube ler bawak aku sekali...kn best...bukan xnk bawak kot...masalah nye aku final exam kot ari khamis ni....hahaa..mengong namie...hmmm...bukan tu je mslh aku sbnrnye....aku ngah keciwa ni...hmmm....stress nye bape ari ni...aku da tekad...nk lepas kn ape pon milik aku....ntah la...penat la...aku nk mulakan hidup baru....kenapa la aku pening pasal bende tah pape tu....ape la yg best sgt nyusahkan pale otak aku ni? baik buat bende len....tangkap ikan ke...curi rambutan oang ke...yg suke sgt peningkan kepala otak aku nape...sbnrnye aku nk mulakan hidup baru...tinggal kan semua kngan lepas....lepas kan semua milik aku....bia kan mereka semua pergi....biakan semua bebas....kucing, ikan..burung merbok....ape pon yg milik aku, aku akan biakan mereka pergi...pandai la jaga diri....oang ckp melentur buluh biar dari rebungnye...kalau dr rebung ko lentur xjalan....ntah la.....tu buluh liar....buluh xde makna utk disimpan..ditanam mahupun dibuat perhiasan....patah kan je atau tetak je ngn parang...buangkan dalam sungai...xguna simpan....xguna jaga....tatang bagai minyak yg penuh....di akhir jalan nye.....tersadung batu....tumpah gak....so...aku tekad mulakan hidup baru....sape2 rasa dier gf aku tu.....anggap je la hubungan aku ngn ekau pon da tamat.... aliran singlelisme yg diasaskan oleh aku mulai hari ini....aku perlukan pengikut....sape nk join? xde laa...aku nk mulakan hidup baru...kali ni...aku nk pilih baik2.........kalau nk bela kucing pon...aku xnk kucing yg berak dalam umah... kalau nk bela ular, aku xnk ular belit tuan....kalau bela naga...aku xnk naga yg bakar rumah tangga....ape yg aku rasa baik pasni...aku amek...aku jaga baik2.... tu muktamad....the conclusion is....aku salah petik buah rambutan...now i'm single..time kasih....

-n@Mie-

18 Oktober 2009

yaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ pasti anda tertanya-tanya mengapa aku bertindak bodo meletak tajuk itu kepada en3 kali ini....ini kerana ari ini agak syial dalam hidup ku...kenapa yaa...yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~ sekali lagi itu kerana aku telah byk menghabiskan masa mencari kunci yg diikat bersama pendrive ku....ianya didapati ilang ketika aku hendak pulang ke rumah setelah menghabis kan masa terluang bersama program finishing school yg ntah pape sedikit sebanyak menjadi kn aku lebih bersedia kealam pekerjaan....bODo betOL~ itu la perkataan yg kerap kali ku ulang pada ari ni...bunyi yg dtg spontan dari mulut ku itu mungkin berpunca dr kecuaian yg aku buat pada hari ini~ dan ia nya mungkin juga ditujukan kepada kunci itu, pendrive itu atau mungkin jua kepada diri aku sendiri yg menghilangkan nye....kunci mungkin ku xkisah sgt ilang~ tp bila dipikir2kn balik....dalam pendrive tu ade byk keje aku yg terbengkalai....ia menjadi kn aku lebih tension....ia juga berjaya menjadikan aku ilang mood dlm sekalip mata..wink2... mengong....mana kau pergi kunci....mana kau ilang....misteri ini terus menjadi tnda tnya kepada aku....nasib baik aku bawak beg arini....ade kunci spare dlm tu....kunci loker?? ianya juga ilang begitu sahaja... aku terpaksa mengembor semua barangan perkakasan perang aku utk mencari nye...nasib baik ade...kini aku menyepi tnpa kunci loker, kunci moto dan pendrive aku itu....jika bernasib baik...kat pendrive tu ade nombor tepon aku....jika ade yg sudi memulangkan nye...aku amat berbesar hati dan aku akan hadiah kan moto aku kepadanye...tp ntah la...posibility utk mendapat semula agak rendah....yaaa..itu dia ringkasan berita utk ari ini....mohd nazmi melapor kan dari shah alam selangor.... sekali lagi...sebut ramai2.... mengong betOL laaaaaaaaaa~ damn~

-n@Mie-

10 Oktober 2009

haiiii~ arini xde keje...leyh la post ape yg x patut kt sini...ahaha...kini debaran aku sebagai pelajar akhir semester makin terasa....kenapa ek...haaa...jadual final exam dah kuar....tarikh anta final year project nye report makin dekat...tarikh presentation final year project da dekat gak~ hadoi... terasa tersiksa jiwa batin ini....bagai tersusuk duri selumbar~ errkkk...akibat tekanan yg diadapi ini.... aku telah menghabiskan lebih byk masa dengan....menghabiskan duit jalan2, tgok wayang, makan nasi, makan mee, melepak di hentian2 bas dan sebagainye.....kalau ade keje....aku duduk depan laptop ni buat ape xtau sampai 5-6 pg baru tido....itu la yg berlaku.....hmmm...lagi menyayat ati apabila bahawasanya time aku nk present fyp, final exam tu sume...time tu mak ngn abah aku gi UK makan hangin~ gi umah akak aku...kt nottingham~ kalau korang nk tgok blog akak aku pon ade....maka pada siapa dapat aku meluah kan masalah jiwa raga ku~ kepada sapa dapat aku mangadu domba...di mana tempat aku nk berteduh... yaa..aku ingin kekuatan cicak men agar aku dapat hadapi semua dugaan ini~ xpe aku da besar sebenarnye...lebih besar dr korang sumer...hahahaa...aku terpaksa belajar berdikari...yg xbest nye kn...tarikh flight mak abah aku pegi tu sama plak ngn tarikh exam aku...mcm haram sape buat jadual final exam aku ni~ bengung...ketuk nnti kt jambul baru tawu....arini aku masih kesepian....masih mencari erti hidup...bile selesai semua ni...aku akan pergi ke alam berkerja pulak~ hmmm...da bersedia lom ni.....arrrghh~ persetankan semua oooomong kosong itu~ perut yg berbunyi ini setiap ari setiap masa meminta nasi....sedangkan dier tau yg nasi itu memerlukan duit~! haish~ xpe...lapo laa...nk gi mkn jap...hadoy~

-n@Mie-

05 Oktober 2009

aHai~ ni LA peristiwa yg agak peLik beRlaku dalam hiDOp aku....kenapa??? hmmm...smlm aku sampai shah alam dr melaka agak2 dalam pukul 12.30 mlm la....sebab aku gerak dr melaka agak lewat....ni semua sebab akak aku....sibuk nk tunang ari sabtu aritu...ahahaha~ xpe...sebab aku syg keluarga aku..aku pon balik ke kampung halaman utk kenduri kendara tung tang tung tang....ahaha... balik2 umah sewa aku ni...masuk2 je bilik...tgok arul(bukan nama sebenar) tido atas katil aku....aku pon kebetulan dah letih tahap kuda kepang yg baru dipandu laju...jd aku pon tuka2 baju basuh2 muka dan tido kt bawah....ahaha...ape yg pelik nye...aku xtau la dalam kul bape mlm semalam aku mimpi bergadoh agak nye....ahaha~ masa remaja lu asek gado je...ni da masuk universiti da xde tumbuk2 oang....sekali mimpi bergadoo...kalau mimpi je xpe....ni aku siap mengigau aku pegi bagi sebijik kt membe yg tido sebelah aku....tepat kt muka nye....yg aku pelik...aku bg penumbuk yg agak serius dan kuat tepat lak tu kt muka dier....sedang kan aku tido megadap langit(atas) kot....tu yg pelik....ishk...ngape la kn jadi cmtu...kepada mohd farhan selaku membe dan kawan baik aku...aku mintak maaf sebab tumbuk muka hang pa'an...aku xde niat.... kesian kt pa'an ni....kuat aku tumbuk muka dier...aku mmg mimpi ngah tumbuk muka oang....tp xtau muka sape....tibe2 ngn aku ni blur2 terjaga dr tido, pa'an sambil menggosok2 mukanye pon bgon juga dengan muka blur2....aku dpt lihat kesakitan yg di alaminye itu....xpasal2 kena tumbuk...cian kt dier...hadoi...aku rasa sgt bersalah...bukan sengaja aku pa'an....aku ngan blur tnya pa'an..."paan aku tumbuk hg ke td"...paan ngan muka menahan sakit sambil menggosok2 muka dier pon jawab...hang ngigau ape mi tumbuk aku~ pastu aku picit2 sket kepala dier....dan kami pon sambun tido~ itu la kisah airni....

a thousand apologize to mohd farhan kerana daku menumbuk mukamu...
nnti aku banje mkn k...

sori pa'annnnnnnnnnnn~

ade la soang minah ni...nama dirahsiakan...
buat promotion guna e-mail utk ke genting dengan harge yg agak murah ar...
pastu aku pon dpt tawu lmbt....dah last minit baru dpt tawu....maybe aku bgtau dier lmbt nk beli.. tp xyah la menipu ckp dah abes....kalau xnk jual...ckp je xnk jual...ape la yg susa sgt...kalau mls nk layan aku pon...ckp je mls nk layan~ aku e-mail...aku ym...dier buat xlayan je....ape igt aku bodo sgt ke....ntah la...aku ni susa nk marah2 kt oang....31hb september da la xwujud...pastu dier ckp tu ari last nk dpt kn promotion dier tu....tetibe....td aku baca kt blog dier 2 october lak ari last utk promotion tu...padahal dr 30hb september tu aku da tnya....1hb tu dier ckp abes...bengang x kalau korang~ kite beria2 nk....berharap sgt....dier buat cmtu...patut ke....ntah la...aku mls nk sound2... nnti xbest plak...kalau dier terbca ni nasib la...yg penting...gua da sound kt sini da....aku xkisah la bende dier promote tu wujud ke...tipu ke....tp at least kalau mls nk layan aku....ckp je la mls nk layan ke...xnk jual kt aku ke....dah ade oang booking ke....ni menipu lak....mcm bodo laaa....xpe la... kalau korang ade kenal oang ni....bagus gak...tolong le sound dier...kalau xkenal pon xpe...yg penting aku xpuas ati...sebab bende haram aku tnya semua dia xjwab, e-mail xreply, ym pon xlayan...ade sekali tu...aku buzz je terus die ofline...x ke si_ tu... ahaha...xpe la...go die la bitch...xpayah belakon baik dlm blog...f.u... ok la..... calo~ mlm kang update lagi~

-namie-

27 September 2009

".....eih namie~ kenapa ko mls sgt ahh... ko tawu kn ko dah last semester...kenapa perangai ko berubah menjadi sampah sebegini rupa...apekah tidak ko sedari bahawa ko dah hampir menuju ke alam pekerjaan....kenapa ko masih bersikap seperti budak2 hingusan yg mls utk balik ke universiti setelah abes cuti... "


itu lah yg bermain diminda aku tatkala cuti telah abes....ini lah yg berlaku ketika aku berperang dengan diri aku sendiri tatkala universiti ku di shah alam memanggil utk kepulangan ku....disaat lecturer ku sudah tersenyum utk memberi sedikit sebanyak kerja dan assignment yg menyayat hati....hujan panas kemarau panjang....aku terpaksa kembali di perantauan utk menghabiskan sisa2 projek aku disana....final year project....yahhh...itu lah yg bermain diminda ku....ku tersiksa....batin ku menjerit kebuhsanan menyiapkan project giler itu...pejam celik pejam celik tinggal berapa minggu aje lagi utk menghantar report dan mempersembahkan project ku yg amat menyayat hati itu.....yaaa...aku akan kembali....melihat semula lecturer ku jamil tersenyum..sejuk hatiku walaupun dia agak menyiksa jiwa ku....wahai kawan2 seangkatan ku.... kite akan berjuang berhabis-habisan.....jgn putus asa sahabat....jgn toleh kebelakang....jgn pandang lagi kearah kegagalan....run lazy fat boy, runnnn~~ don't look back....itu la kate2 smgt yg aku berikan kepada semua teman seperjuangan ku di medan perang.....

arrrhh..dah namie...dah....! cukup kau merepek....raya ini menyebabkan perut ku mengalami kekerasan tinggi tahap maksimum....bagaimana dengan cinta??? ntah la...cintaku ini masih tidak pasti....ape yg berlaku?? tiada apa......yg dpt ku uraikan disini ialah...oo tidak...cinta ku ini palsu... cinta ku ini bertepuk sebelah tgn....ooooo tuhan...kenapa ku cerita pasal cinta tibe2 ni??? biasa ar...bile tekanan berkerja keras buat project...ini la berlaku cinta dan karier.....aper kah yg berlaku....jiwa panas...hati tertekan....minda terhimpit bagai nasi himpit yg terhimpit padat....hanya menunggu masa dimamah sistem penghadaman......oOoo...sape kah dpt membantu ku....ini kah balasan ku keranan tidur 12 jam sehari......ini kah balasan ku kerap kali lalai melupakan Nya....ini kah balasan selalu merayau kesana sini tnpa hala tuju dan matlamat.....ini kah?? ini kah??? bagai mana pon....hari raya ni aku mengucapkan selamat hari raya kepada semua umat islam di mana jua dikau berada.....maaf zahir dan batinn dr saye di merlimau, New Zealand.... selamat ari raye~

cukup la merepek ari ni~

-namie-

16 September 2009

ahaaha...selamat ari raya pada semua rakan handai yg ade di malaysia... dari saya namie yg ade jauh di rantauan...saya harap dengan kad raya ni...dpt la semua mengubat kerinduan pada saya...uhuu~ balik raya mana?? aku balik raya kampung umah merlimau ku tersayang...uhuuu~ kt sini nk upload kad raya utk semua...please amek dan tempek kn kt muka depan blog korang sebagai tnda korang sayang kt aku...oke?? uhu..ni dia amek...


~cLick uTk tUMbeSaRan maXImUm~
aMEk ni tEmpek kt mUka korang...ehh..muka depan blog korang~ ahaahaha..


hehehe..nk tawu cite x?? aku igt aku raya kt hspital tawu x...ahaa~ kena denggi...nasib baik da ok....seminggu aku duk kt hspital....dah mcm2 jarum cucuk kt tgn aku ni....cucuk amek darah je kt 5 kali sehari....air masuk badan pon da dekat 40++ beg tu masuk.....tu yg buat kepala hotak aku agak goyang2 nih...xseimbang....demam denggi ni bahaya la....baru je aku post aritu cmne petua utk demam denggi....sekali...aku lak yg kena....petua tu aku la pulak yg amal laa~ ahahaa...cian kn kt aku...xpe la..oang kate kadang2 kesakitan ni...nk menghapuskan dosa...kn2...uhuu~ dah lama xpost....siap ade budak marah lagi sebab dah lama aku xpost ape2....so...dengan jiwa tertekan nye aku edit kad raya ni bg kt korang....pastu cite sket sebyk pasal denggi yg melanda diri aku....uhu~ korang jaga2 tawh...denggi ni leyh bawak maut...seyes aku ckp...jgn amek remeh....aritu platlet darah aku sampai dah nk below 20....siap nk masuk darah....aku nye cuak tu...sampai aku xtido mlm tu minum air mineral....nurse tu pon risau...dik tido la...jgn asek minum air jer....ahahah~tp sebab takot masuk darah oang len kt badan aku dan darah tah sape2...aku pon minum air byk2 dengan harapan platlet tu naik mendadak...korang tawu...dr kul 1 pg sampai 6 pg aku minum air 5 botol besar tu...platlet naik dr 25 jd 40++ je....mau gile aku...kembong air bai~ ahaha~ tu naik sket...pastu turun balik....pas demam aku baik baru la platlet naik sket2....risau dah aku...igt kn raya kt hspital tawh....tp alhamdulillah...semua dah ok....skang da sihat balik....cume kepala je goyang2 sket...ahaha~ tp xpe...bisa aje diatur.....ok la...nk tido dah ni....selamat ari raya semua...maaf zahir batin yee...harap 0-0...nk bg aku 1-0 pon leyh....uhuu~ jgn men mercun buatan sendiri....jgn makan ntah pape...jaga kshihatan...jgn sibuk duit raya je...yg penting lawat sedara mara....jgn buat dosa lak ari2 raya nih~ ahaha...ok...tata....maaf zahir batin tawh semua....

-n@mie-

27 Ogos 2009


Seseorang yang mencintai kamu,
tidak bisa memberikan alasan mengapa ia mencintaimu...
Dia hanya tau, di mata dia, kamulah satu-satunya yang terbaik...

Seseorang yang mencintai kamu...
Sebenarnya selalu membuatmu marah... gila... bosan...
sakit ati dan.. stress...
Tapi ia tidak pernah tau hal bodoh apa yang sudah ia lakukan...
Karna semua yang ia lakukan adalah untuk kebaikan dan kebahagiaanmu...

Seseorang yang mencintai kamu...
Jarang memujimu... tetapi di dalam hatinya kamu adalah
yang terbaik... dan hanya itu yang ia tau...

Seseorang yang mencintai kamu...
Akan bersedih jika kamu tidak membalas mesejnya atau panggilannya...
Karena ia amat peduli dan ia tidak ingin sesuatu terjadi pada kamu...

Seseorang yang mencintai kamu...
Akan mengingat setiap kata yang kamu ucapkan...
Karena ia tak ingin lupa sedikitpun tentang kamu...

Seseorang yang mencintai kamu...
Tidak akan memberikan janji apapun dengan mudah kepadamu....
Karena ia tidak ingin mengingkari janjinya untukmu...
Ia ingin kamu untuk mempercayainya dan
ia ingin memberikan hidup yang paling bahagia dan
indah selama – lamanya kepadamu...

Seseorang yang mencintai kamu...
Selalu memberitahumu untuk tidak berpikir lebih banyak...
Karena ia sudah merencanakan semuanya untuk mu...
Ia ingin memberikan kehidupan yang terbaik di masa mendatang.
Ia ingin memberikanmu suatu kejutan...
Percayalah dia dapat melakukannya untukmu...

seseorang yang mencintai kamu..
hanya menjatuhkan air matanya dibelakangmu
kerana dia tidak ingin kamu tau bahawa dia sedang
bersedih kerana kamu...
ketika kamu mencuba untuk menghapus air matanya...
kamu telah menyentuh hatinya, dimana hatinya selalu
berdegup...berdenyut...bergetar kerana kamu....

Seseorang yang mencintai kamu...
Mungkin tidak bisa mengingat kejadian atau kesempatan
istimewa bahkan untuk ulang tahunnya sendiri dia lupa...
Karena begitu besar perhatiannya untukmu.
Tapi ia tau bahwa setiap detik yang ia lalui bersamamu lebih penting dari segalanya bahkan ia tidak peduli hari apakah hari ini....

Seseorang yang mencintai kamu...
Tidak akan pernah meminta balas dari setiap perbuatanya untukmu.
Karena segalanya yang dia perbuat untukmu adalah sebagai ungkapan bahwa ia siap mencintaimu apa adanya...

Seseorang yang mencintai kamu...
Akan merasa bahwa sesuatu yang harus di katakan
hanya sekali saja untuk mengungkapkan rasa hatinya kepadamu...
Sebuah kata I Love You...
Karena ia tidak mau kamu salah mengerti...
Dia mau kamu mengetahui bahwa ia mencintai diri mu...
Dan di tak akan pernah mengulang kata I Love You untukmu...
Karena ia berpikir bahwa kamu telah mengerti dirinya.
Dan dia tidak mau terlalu banyak berkata cinta kepadamu...
Karena dia takut kamu akan bosan mendengarnya...

Seseorang yang mencintai kamu....
Selalu berbuat ikhlas untukmu tanpa di pinta...
Selalu ingin agar kamu tersenyum bahagia...
Dan selalu ingin yang terbaik untukmu walau itu pedih untuknya...

Cinta....
Ya itulah cinta.....
Tak dapat di pikirkan secara logika...
Karena cinta seseorang dapat berbuat di luar dari logika...
Lalu sudahkah kau mengerti semua sikapnya untukmu...

jika kau merasa masih tersiksa karena cinta...
maka tinggal kan la cinta sejauh-jauhnya....
agar kau bisa mengerti betapa kurangnya masalah kau
tanpa cinta....haha~

naMie-HacKsTerz
DR.ciNTa..



26 Ogos 2009


hmmm...hari ni nk bercerita pasal cinta..hmm..ape yg anda tau pasal cinta?? mcm2 la idea atau pendapat yg kite akan dengar..tp, bg aku, cinta tu adelah masalah yg manusia suke...kenapa masalah....mmg masalah....setiap manusia kena tempuhinye walaupun mereka xnk....cmne nerd pon seseorang itu...mereka pasti jatuh cinta...walaupun cinta mereka itu tidak pernah kesampaian....kenapa aku cite pasal cinta?? sebab aku jatuh cinta?? sebab aku xde cinta?? sebab aku bosan xtau nk tulis ape?? jawapan nye sebab aku mengalami masalah jiwa sebab final year project aku...ape kena ngena dengan cinta ngn final year project aku?? jawapan nye....tidak ade kena ngena....jd kenapa aku menulis entry yg tiada kena ngena ngn hidup aku ni??? sebab aku rasa nk tulis sesuatu mlm ni...tekanan nye jiwa ini....sedar xsedar, dah lima hari kite berpose....hari ni 27-8-2009, hari ni agak istimewa dalam hidup aku...tp, xtau kenapa aku agak sedih... hmm...aku baru balik tgok wayang...cite alien in the attic...cite yg tah pape jln cite nye tp aku gelak sepanjang cite....kenapa...?? sebab agak klaka la cite itu...dan paling best ialah hari ni aku tgok wayang sebab rum8 aku banje..hehehe...baik rumate aku ni...thanks to mr.khairy 4 the movie..haha.....td sahur kt mcD sebab da lama xgi mcD...xde keje kul 2pg pegi mcD.. pose ni terasa nk mkn mewah je...walaupon duit agak tersengkek-sengkek...uhuu~ aritu mkn kt satu kedai mkn kt klang tu...mewah gak ar...hehe..nk tgok pe aku mkn???? haha...

haa...tu belah kanan tu, my house mate gak, nabil...
thats it...codap...menjilat pinggan..amaran..jgn tgok ketika bulan pose..nnti terliur maaa~ uhuhu~


aaaa~ berbalik pada cite cinta td..apekah salah aku sehingga diperlaku kn begini?? kenapa kerana cinta, manusia akan rasa sakit...kn aku dah ckp...cinta tu masalah...tnya lagi kt aku wat pe...haa...bahagia kah oang bercinta itu?? itu bergantung kepada bagaimana hubungan itu terjalin, keikhlasan yg ade pada hubungan itu, bagaimana satu masalah itu ditangani dan dll...kite boleh usaha dapat kn cinta..tp, adekah kite akan dapat?? adekah kite akan bahagia?? lom tentu lagi dowh....ape yg akan dtg hanyala masalah, masalah dan masalah..kenapa aku ckp cmtu?? sebab final year project aku xsiap2 lagi?? sebab aku tension?? ehh..salah tu...sebab aku rasa nk ckp cmtu la...mengong nye namie...(itu la yg ade diminda anda bukan??)...ntah la kul 3 pg ni...aku terasa cm nk merepek ckp xtentu pasal walaupun xde kena ngena...lari laa anda dr sini...hmm..xtau la...sedih mlm ni....tekanan je rasa...maybe sebab xdpt ape yg aku nk..ishk...busan la namie ni...ckp tah pape...kalau xnk baca...xyah la baca...ishk~ k la...ni jap gi nk sahur lagi ke?? xyah laa..asek sahur je...pk esok lak nk buka pose ape...huhu...k la...kepada kawan2 ku diluar sana xkira la laki atau pompuan...berhati2 la bercinta...jgn menyiksa diri...umpama manarik rambut dr tepung,mana kn keluar sagunya...jgn bg harapan palsu...jgn buat oang len sedih, jgn terpaksa, jgn xikhlas, jgn menipu, jgn memain, jgn pandang blakang, jgn buat bising, jgn lupa ikat topi keledar dan lain2 lagi....kepada yg suke menyiksa...tlg henti kan penyiksaan itu sesama manusia...tahukah anda, penantian itu suatu penyiksaan, bagaikan pungguk merindukan bulan purnama....jgn biakan diri anda diselubungi rasa misteri yg hebat..ape pon yg kite buat, kite hanya merancang...pasti tuhan yg menentukan nye...ok la...need to sleep...ngntuk la~ dah menguap..huaaahhh~ huaahhh~ ok la...jgn ponteng pose ye kengkawan...sape ponteng i rotan nnti...haha

sEe yOu on next pOst~

23 Ogos 2009

hmmm...selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak yg mulia ni...lama sgt rasa xupdate blog...so arini...nk update la sket...huuuhu...hmmm...byk yg aku hadapi selama xupdate blog ni....laptop rosak la...kena saman la...mcm2 shiut..tekanan hidup aku....byk tul dugaan last sem ni...sengsara la...yg laptop tu lagi aku menyirap...motherboard dah gi anta betul...igt gi anta tuka motherboard...sekali rupenye dia anta repair motherboard tu...xke mengong tu...sekali dia ckp ape ngn aku...dia xleyh buat...pastu dia nk pulang balik...kn ke buat aku nyirap tu kn....aku ni pon mls nk ckp mcm2....tu membe aku nye bapak...actually, kalau la rasa xleyh buat...ckp la xleyh kn...leyh la aku cari ikhtiar len....ni dah sebulan setengah baru ckp xleyh buat...ntah la...sedeyh aku tgok zaman skang ni...meniaga semua cmtu...asal buleyh je..pastu bukan buat sendiri...sub sana...sub sini...ntah ar..aku risau ape...barang dia tuka len je...tu je yg aku risau...sedeyh ar...aku da rindu kt laptop tu...ape la slhnye kalau dia tuka je motherboard baru...leyh la aku pakai...aku xkisah pon bayar...tp memikirkan ape yg belaku ni...aku da mls nk pk kt oang aku anta tu...pasni sowi la...aku xkn anta lagi kt doang....dah menyirap dan ilang kepercayaan...even kedai bapak membe aku dr kecik...bosan ar...customer first bai...da la sampai 3 kali aku tepon satu ari nk tnya satu bende je..sibuk sgt ke dia?? ar...mls nk pk la...beniaga xseyes...asal buleyh je...igt nk tlg oang melayu...cmni lak jd..mmg menyirap woo..fedup pon ade...tau aku anta kedai cina je...walaupun aku tau kedai melayu kalau anta mesti jd cmni...ntah la...bukan nye xpecaya kt melayu, bangsa sendiri...tp kejujuran, keikhlasan nk buat kerje tu, xpenting kn diri..susa nk bendung dr masyarakaT melayu kite ni...sedeyh ar..da ar...mls nk cite psl bende bodo ni...hahaa...nk tau x...aritu aku kena saman...had laju 80 aku bawak 95... lebih sket je...15 lebih dah kena rm300...xpe...nnti aku kuarkan entri yg berkaitan saman je...pasal polis...pasal timbang rasa...ape yg penting dlm kehidupan kite...

haa...ni bulan pose ni...dah tentu semua cari duit lebih utk raya kn....haha..cantek2...jom jual bende yg leyh jual...cm kueh raya...ape2 yg patut....leyh dpt duit lebih...hahaa...ni da petang...perut dah berbunyi tanda laaapa akibat pose...tp tu la tujuan sebenar berpose...menahan nafsu, lapa dan dahaga.....alhamdulillah...sejak masuk ramadhan ni...aku rasa diri ni lebih dekat ngn tuhan....leyh gi terawih...leyh lebih kn amalan...ketenangan tu dekat je rasa...korang try la buat...baca al-Quran... smayang sunat...fewhh...ape yg penting...cari la kite mlm lailatulQadar.... even 10 mlm terakhir pon...pe salahnye kite lebih kn amalan dr skang...kn2?? huhuu...bulan ramadhan...tuhan tutup rapat pintu neraka nye...proses pembakaran dalam neraka dihenti kn sementara waktu....pintu syurga di buka se maha-maha luas....dalamnye dihiasi dengan mcm2 perhiasan dan bauan yg xde tandingan nye...besh kn...



tuhan jd kn bulan ramadhan ni semulia-mulia bulan dlam agama islam....bersyukur kite dpt masuk bulan ramadhan ni...sampai ade satu ketika...Rasulullah s.a.w pernah bersabda pada sahabat2 nya...dr bulan rejab supaya kite berdoa di masuk kan dalam bulan ramadhan...kalau bulan syaaban ok lagi la...ni dr bulan rejab kita dah di suruh Rasulullah s.a.w utk berdoa kite dipanjang kn umur masuk bulan ramadhan....bulan ini la bulan terbaik utk beribadat....time ni la nk baca al-Quran....time syaitan di ikat pon, kalau kite xbaca al-Quran...cmne la kalau time xdiikat tu kite nk baca....kn? xpe la...walau cmne pon kurang nye ibadat kite kt Allah SWT...tuhan bg kite kesempatan, peluang utk beribadat time ramadhan ni...xpe la...aku pon xla sempurna mana....cume kalau buleyh, kalau xdpt buat yg sunat tu....kite lengkap kn la yg wajib...sebab kalau kite buat yg wajib....kt bulan ramadhan ni...tuhan gnda kan berpuluh kali pahala amalan kite...tu yg wajib tu...bayangkan kalau kite buat yg sunat...baca Quran pe patut...xpe la...ape pon...bulan ramadhan ni....selagi kite tingkatkan amalan dr biasa...dengan ikhlas dan semata-mata nk mendapatkan keredhaan Nya....tuhan da jnji akan ampunkan semua dosa-dosa kita yg lepas dr kite lahir... hmm...pape pon... all the best utk ramadhan ni....semoga semua amalan kite di redhai Allah SWT yaa~!!

kalau ade tabiat buruk nk ubah....insyaAllah...ni la masanye~ (^_^)

with love from NAmie@hacksTErz~

03 Julai 2009

1)Kalau pompuan kata : oklah wak,kita sembang lain kali yek.
Maknanya : dah le tu...maleh dah nak sembang ngan ko..boring!

2)Kalau pompuan kata : tak pe,saya tak kisah..
Maknanya : sape kata aku tak kisah?

3)Kalau pompuan kata : kita kawan aje lah ekk..saya memang suka kat awak tapi saya suka sebagai kawan je
Maknanya : aku memang tak nak kat ko..kalo cakap kang penyek plak muka tu..

4)Kalau pompuan kata : eh....u call ekk?i tak de missed call dari u pun...
Maknanya : memang no ko naik tapi saja aku malas nak jawap

5)Kalau pompuan kata : lain kali je la kita keluar,i bz la sekarang ni...nanti i free i call u ,kay?
Maknanya : aku tak nak keluar ngan ko,tak reti2 bahasa lagi ke?

6)Kalau pompuan kata : i sebenarnya tak la memilih sangat.
Maknanya :sape kata aku tak memilih....please. .kalo nak makan pun harap aku belanja,boleh blah la...

7)Kalau pompuan kata : i tak kisah penampilan u macamana pun
Maknanya : ya Rabbi! selekehnya pak we aku...

8)Kalau pompuan kata : lain kali kita keluar lagi ekk?i kena balik balik cepat la...ada hal...
Maknanya : inilah first and last aku keluar ngan ko...

9)Kalau pompuan kata :saya suka lelaki yg mcm ni...mcm tu..bla...bla. ..bla...
Maknanya : excuse me! ciri2 tu tak de kat ko..so..paham2 sendiri la

10)Kalau pompuan kata : u keje kat mana?as what?
Maknanya :kalo setakat keje ntah hapa2 tak payah le ngorat aku...


ahakss!!Jangan marah la maRah yek! :P kui2..so..bg laki2 diluar sana... jgn buang masa lagi jika mereka memberi seribu 14 alasan...hahahah

27 Jun 2009

ok...first of all...click ctrl + kalau nk bg zoom...Hmm...agak peLik kn dengar title tu...hmm....actually today aku ade ym ngn soang pompuan gile...name dia lya*na A*iana....dia ni student taylor's college...hmmm... xsedar yg bahawasanye college dia xpopular tu....dia igt aku tau la kan...then aku tnya dia taylor tu kolej menjahit ke....seyes ar beb aku xpenah dengar nama college dia yg katenye sgt popular-popular tu....kalau la popular sgt...dah tentu la aku tau....masalah nye dia xdpt terima kenyataan then nk maki2 aku...go to die laa...ape la...noob la....hahaha....aku rasa aku dah salah ym ngn oang ni....kena lak pompuan gile cmtu kn....hmmm...aku pon xtau la nk ckp cmne....then aku maki xigt punye ar...last2 dia pupp....offline....hahhaaa...oang salah mmg selalu lari kn...aku xtau ar...aku rasa aku ckp bebaik je ngn dia....ape la salah aku....saje je tnya kaba...just nk bual2...dah lama aku add tp xpenah tegur....sekali tegur oang gile daaa...hahaha...yg xmenahan tu....meh aku paste ape dia ckp...

L*anna Adia*a (6/27/2009 8:53:28 PM): oh
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:53:30 PM): xla
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:53:32 PM): budak college
nami (6/27/2009 8:53:43 PM): oooo
nami (6/27/2009 8:53:47 PM): college ape?
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:53:52 PM): taylor's college
nami (6/27/2009 8:53:56 PM): umur awak bape...
nami (6/27/2009 8:54:03 PM): sekolah menjahit ke
nami (6/27/2009 8:54:14 PM): nnti ley aja kite
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:55:26 PM): omg gila noob
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:55:35 PM): taylor's college is one of the finest college in malaysia
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:55:44 PM): on top of that, not a lot of people can afford it
Lyanna Adia*a (6/27/2009 8:55:52 PM): only rich and smart people can study here
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:55:58 PM): and we're going to do our degree in UK
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:56:02 PM): this september
nami (6/27/2009 8:56:28 PM): oOooo
nami (6/27/2009 8:56:31 PM): gi uk eh
nami (6/27/2009 8:56:35 PM): my sister there
nami (6/27/2009 8:57:00 PM): hehehe
L*anna Adia*a (6/27/2009 8:57:53 PM): lol u go die la
L*anna Adiana (6/27/2009 8:58:05 PM): noob

hahaha...kalau korang jd aku...ape kah perasaan nye...tgh bual2...tetibe go die...hahahaa...pas ayat terakhir dia tu...aku pon maki dengan hebat sekali....aku tunggu respon dia...maybe dia baca blog aku ni...sebab she was among us...blogger jugak...so...hati2 la ngn pompuan gile cmni.....silap2 korang kena maki....k...just aku nk tau sebab nape dia nk maki2 aku sebab xpenah tahu-menahu pasal "college tukang jahit" dia yg sgt popular itu....hahaha...xpe la....aku suke berdepan ngn pompuan gile cm dia ni....so...maybe aku ley memahami ape msalah mental yg dihadapi nye....hopefully dia baca blog aku ni....sebab aku nk bgtau semua kt dunia ni....kalau mcm ni la student college menjahit ni....xpayah la anta anak2 korang atau biarkan sedara mara korang blaja kt situ....nnti doang akan jd riak...takbur...bongkak...kaki cagu bongkak busuk.....ok.....kt sini...aku xnk babit kan sape2 k....maybe dat was her problem....kalau ade sape2 yg blaja kt situ...sory k...aku xbermaksud semua....maybe segelintir oang seperti dia ni lupa diri bila dilahirkan kaya dan sempurna.....hingga xpandai jaga hati oang len....xpandai bersyukur dengan ape tuhan bg.....aku rasa kalau oang cmni dilahirkan miskin, fakir....maybe pekerti dia lebih baik kalau nk dibandingkan lahir kaya tp xde budi pekerti bila berbicara.....aku xkisah sgt..aku x amek hati....just xpuas ati je....aku amat jarang update blog....hingga tetiba td aku ilang sabar....hmmm...mcm bagus sgt je....belum ade degree nk cite lebat2.....baru nk pegi...lom pegi lagi tu....korang bayangkan kalau pergi nnti cmne....fewhh...dah tentu malaysia ni dia lupa kot.....hmmm...xke mak bapak dia aja tatabahasa...budibicara....dah la kerek ckp inggeris ngn aku....aku ni dah nk abes degree....xde pon keco...ni baru nk gi buat degree dah berlagak....ade ckp aku go die....dia tu gi mati dulu....seyes beb...oang cmni...kite kena jaga...musuh dlm selimut....hmmm..kalau dia nk comment entry aku ni....silakan....aku nk dengar...ape dia nk ckp...nk maki pon xpe....aku nk dengar cmne budak kolej penjahit komen....dah tentu abes dia maki hamun kn....xpe...i'll ready to accept all those comments...hehee...aku terima ngn terbuka....bgtau nama....comment....jgn jd bacul komen xbernama.....ok...aku nk gi melawat blog dia jap....nk comment sket kt budak kurang ajar ni.....hahhaa...igt aku baik sgt ke....oang memberi...kite membalas...

10 Jun 2009

yEah...arini nk update...nk bising....nk membebel di blog saye ini... pada yg xtahu lagi...saye udah tukar tmpt praktikal...dr tempat lama ke tmpat baru...tempat baru ini agak menarik kerana persekitaran nye agak seperti tmpat berkerja sket...hahaha...sedar xsedar...syiok keje kt sini sampai lupa nk update blog...hahaha....aritu aku ade merintih tentang tmpat praktikal yg berkeadaan seperti gua suram yg berpenghuni kelawar dan tikus mondok itu...tp arini keadaan dah berubah...dr selangor dah ke wilayah....dr shah alam..dah ke kL..hmmm...tempat baru ni agak menarik sket...keje di beri agak berpatutan...tempat lama ade elaun...bg rm200 tp keje xde...mencanguk atas sofa...seperti oang gile.... skang ok la... aku dah bertukar ke TM training center (kolej telekom) kt jalan semarak, kL ni....duduk ...duduk plak kt kondominium membe aku yg kt gurney ni berdekatan je ngn tempat keje...okei la...sofa sogud...hahaa..drpd tmpt lama tu...tempat ni lagi best la....internet laju gile kuder..ni aku upload sket aku printscreen idm aku yg sedang mendownload...kt sini tm pakai 1Gbps internet connection....agak2 10x lebih laju dr umah korang...kt umah kite pakai 1Mbps kn....laju 1Gbps ni agak 1Mbps x 1000 la...cmtu...



haa..ni aritu aku donlod antivirus aku nye definition....50mb aku donlod dalam 30saat la....tgok ar tu...rate agak laju...biasa kt umah aku dpt dalam 100++kbps.. kt dapat 1.++ mbps...laju kn...not bad laa....ley la...satu ari 3-4 movie aku bawak balik....tp masalah nye...bile dah laju...dah mls nk donlod movie plak...hmmm.... lagi2 ditambah ngn laptop aku yg rosak sakan....aduih...sedeyh nye...aku rasa motherboard la...hmmm dah tentu rm700-800 tu...tu yg malas....aiyakk...pakai laptop ni la masalah nye....kadang2 rosak sket bley repair...tp takot nk bukak.... kalau desktop abes aku operate...sket pon aku xtakot kalau rosak...ni laptop ni...susa sket ar...kalau rosak..motherboard ke...bukan bley beli kt kedai...kalau acer antar kt acer...kalau hp anta kt hp....setakat tmbah hard disk....tmbah ram tu...okei la lagi...ley buat sendiri...hmm....ni yg aku ngah pk nih... nk betul kan laptop tu ke...nk buat desktop baru....hmmm...xtau la mana yg lebih bernas... haaa..kebelakangan ni...agak sibuk...skang kt Tm sedang sibuk pasal high speed broadband...(HSBB)....xlama lagi...sampai la ke rumah-rumah.....dan perkhidmatam internet ini agak laju la utk rumah-rumah diluar sana.....hahaha...patut la internet kite kt umah cm sampah skang ni....kt sini pakai laju2....sampai kt kite jd sampah laaa...hahaaha...dah ar...xpe...bukan itu yg aku cube sampai kn...yg aku cube sampaikan...ialah aku masih disini dan masih mencari sinaran hidup..ok la...semoga berjumpa lagi di hari dan waktu yg lain dalam rancangan mariiiiii mengahapdate blog.....hahah...ahakkks

02 Jun 2009

hmm...ade baca satu blog tu..rasa terpanggil plak nk bgtau semua.. (^_^)
kisah benar diceritakan semula..

Dear friends,
Kepada kita yang suka melancong ke luar negara ............ ... satu peringatan.
I would like to relate to you all an incidence... ......... ...... quite recent, i.e. about two weeks ago.....
.... ..
After my daughter's wedding in early February, I had gone to Shanghai (saja nak enjoy lepas penat menguruskan perkahwinan) and my cousin went to Bangkok with his wife and brother in-law.. Dia orang ni pun penat juga menolong buat hantaran dsb.
Nak dijadikan cerita, waktu nak pulang ke KL menaiki Air Asia, my cousin dan isterinya berbelanja di Duty Free Shop di airport. Mereka membeli chocolates untuk cucu-cucu dan rokok untuk dirinya sendiri. Mereka telah diberitahu bahawa pembelian chocolate mereka ada free gifts berupa chocolate juga. Semuanya ini mereka letak di counter bayaran.

Waktu hendak membuat bayaran, mereka ternampak ada sebungkus rokok diletak di atas 1 karton rokok yang diletak di casher, berupa rokok dari brand yang sama. My cousin telah membayar kesemua chocolates dan 1 karton rokok tersebut dan meletakkan ke dalam beg untuk di bawa keluar, tanpa memperdulikan sebungkus rokok yang terletak di atas karton rokok beliau.

Nak dijadikan cerita, isterinya menunjukkan kepada rokok yang sebungkus itu yang sangkanya diberi percuma. My cousin terus mengambil sebungkus rokok tersebut dan berlalu untuk ke dewan berlepas (departure hall).

Sewaktu di Dewan Berlepas, beliau telah didatangi oleh seorang sekuriti dan bertanya kepadanya sama ada my cousin ada membeli rokok. Dengan ikhlas my cousin telah menunjukkan chocolate dan rokok yang dibelinya di Duty Free Shop tadi..... bersama dengan rokok sebungkus yang disangkanya diberi percuma.

Sekuriti menuduhnya mencuri rokok tersebut dan mahu membawanya ke balai polis untuk didakwa. My cousin offered to pay for the cigarettes kerana salah faham beliau.. Tetapi pihak sekuriti nenolak dan masih berkeras untuk membawanya ke balai polis. Manakala isteri my cousin disuruh pergi menaiki kapal terbang.

Isteri my cousin tidak mahu meninggalkan suaminya di sana dan berkeras untuk ikut sama ke balai polis.

Di Balai Polis (yang terletak di kawasan lapangan terbang itu juga) my cousin telah diminta membayar ganti rugi sebanyak RM30,000 jika mahu dilepaskan. Kalau tidak beliau akan ditahan sehingga wang tersebut dibayar. Oleh kerana mereka tidak mempunyai wang sebanyak itu, my cousin telah dimasukkan ke lock-up di situ disamping ramai lagi tourists yang mendapat nasib yang sama.

Manakala isterinya menumpang di rumah salah seorang kenalan mereka di Bangkok. Bersama beliau di lock up itu ada seorang tourist dari India telah berada di lock up itu lebih sebulan lamanya kerana keluarganya belum dapat mengumpul wang sebanyak US$70,000 kerana beliau dituduh mencuri pen (padahal tourist tersebut mengambil pen tersebut untuk membuat pembayaran di kaunter. Waktu mencari kaunter pembayaran, beliau terkeluar sedikit dari kawasan kedai tersebut, terus ditangkap dan didakwa mencuri!)

Sewaktu my cousin ditahan di balai polis tersebut, adik iparnya yang menaiki MAS tidak mengetahui kisah yang berlaku kepada abang iparnya. My cousin's wife menghantar SMS kepada adiknya menyatakan kisah yang terjadi kepada mereka. Tetapi oleh kerana adik ipar ini telah memasuki pesawat, beliau tidak boleh keluar lagi. Setiba beliau di KL, beliau berpatah balik ke Bangkok dengan menaiki pesawat MAS juga.

Disamping itu keluarga my cousin di KL telah cuba menghubungi Kedutaan Malaysia di Bangkok dan beberapa kenamaan yang lain. Pihak polis Bangkok tidak memperdulikan semua rayuan yang dibuat baik oleh Menteri-Menteri di Malaysia maupun pihak Kedutaan kita di Bangkok.

Keesokkan harinya setibanya adik ipar my cousin ini dengan pesawat MAS dari Kuala Lumpur, beliau terus saja ke lock up untuk melepaskan abang iparnya. Dari RM30,000 telah diturunkan ke RM20,000.... . tapi adik ipar my cousin ini tidak punya wang sebanyak itu. Beliau hanya ada RM11,000. Maka setelah beberapa lama berbincang, akhirnya pihak polis bersetuju dengan pembayaran sebanyak RM11,000.

Belum pun sempat my cousin keluar dari balai tersebut, polis-polis ini telah membahagi-bahagikan wang tersebut sesama mereka dengan bangganya. Mereka juga menunjukkan wang-wang yang diperolehi yang terdiri dari matawang asing....... .. dan mereka sedikit pun tidak menunjukkan rasa bersalah dengan rasuah yang diperolehi itu.

Keesokkan harinya my cousin telah dibawa ke mahkamah (pesalah hanya berjumpa majestret melalui tingkap saja). My cousin telah disuruh mengaku salah dan didenda sebanyak 2000 baht (what happened to the RM11,000? Tak disebut pun......... .....). Nasib baik my cousin teringat kisah tourist yang didakwa bersama beliau yang keluar tanpa meminta surat dari pihak berwajib tentang penahanan beliau, lalu ditahan kedua kalinya sewaktu mahu pulang di airport Bangkok. My cousin meminta mereka mengeluarkan surat menyatakan kes beliau telah selesai dan beliau dibenarkan pulang.

Sewaktu mahu membeli tiket kapal terbang pulang (tiket ini diuruskan oleh pihak imigresyen Bangkok) beliau telah diberitahu bahawa semua tiket Air Asia telah habis terjual. Yang ada cuma tiket MAS yang ternyata lebih mahal. Oleh kerana my cousin tidak punyai wang yang banyak, beliau mau menggunakan kad kredit untuk membeli tiket MAS.

Yang peliknya bila my cousin kata nak bayar tunai tiket air asia, tiba-tiba saja pegawai ni kata ada tiket lagi dengan air asia........ ........ (nampaknya semua peringkat yang mengambil kesempatan)

Pihak imigresyen Bangkok telah mengecop Pasport my cousin dan isteri beliau sebagai 'Thief'! Bukan itu saja, my cousin telah digari untuk di bawa ke pesawat. Setiba di pesawat pasport beliau telah diserahkan kepada pihak Air Asia dan apabila sampai di KL pihak imigresyen KL diminta mengiring my cousin ke pejabat imigresyen di Lapangan LCCT.

Waktu di pejabat tersebut my cousin telah diberitahu bahawa kejadian ini setiap harinya terjadi kepada rakyat kita........ .... tapi yang peliknya kenapa perkara ini masih dirahsiakan dari kita semua? Pihak kedutaan kita pun menyatakan perkara yang sama...... dan menasihatkan my cousin supaya memberitahu keluarga dan sahabat handai untuk tidak ke Thailand dalam waktu yang terdekat ini sehingga keadaan politik di negara tersebut kembali stabil.

Sekiranya ini tidak terjadi kepada keluarga saya sendiri, saya pasti tidak mempercayainya. ..... macam cerita wayang saja....... tapi percayalah.. ... memang ini kisah benar.

Please be careful, ok?

12 Mei 2009

haaa...dengar cm besh kn?? but...ade cite disebalik kenyataan itu...cite ni sebenarnye ditulis diatas notepad semalam....tp xsempat nk post...hehe..xpe la...kire arini aku post tu ok la kn...cmni cite nye...aRini first day praktikal!!..yeah...excited nye..nape jd cmtu...excited betul...hahaa..sebenarnye sebab xtahu ape yg sbnrnye yg akan berlaku kt opis tu...tu yg excited sungguh...haha..kami bertiga...dpt tempat praktikal kt tmpt yg sungguh menyayat hati...rasa cm nk blow je otak aku ni td....tp bile pk yg kalau aku mati kt situ...kang nnti jd kes polis.....nk baca lagi?? ok...aku sambung cite nye...ye la...ari ni ari first kn....so, bgon awal...aku ade kete.....membe aku ade kete...pas bincang2....keputusan nye...nek satu kete nk gi tempat keje tu...xla jauh sgt...lebey kurang 15 minit je dr uma...disebab kn kete membe aku lebey sep minyak dr satria baja merah a.k.a JEBon aku tu...kitoang decide nek kete membe aku tu je...minyak pancung sama2...hmmm...kul 8 lebey aku panaskan enjin moto...gi umah membe aku...nek moto je...dekat...sampai2 kt flet membe aku..parking moto bawah, kunci sume, nek umah dia jap..dia baru nk mandi!!! xley pakai betul ini budak....masuk keje kul 9...xpe...lmbt lagi...aku dan membe aku lagi soang...tunggu la dia....kitoang praktikal 3 oang kt company tu...aku namie(bukan nama sebenar), wak (bukan nama sebenar) dan umar(pon bukan nama sebenar)....k la...mmg aku duk ngn doang dua eko ni..mmg pecah perot...24 jam duk ngn doang....24 jam perut aku berulang2 kali pecah....gelak...gelak...gelak....dan masih gelak....tu yg buat aku masih tabah utk meneruskan hari esok....dah abes membe aku tu mandi...dia bg kunci kete dia...panaskan enjin dan beredar ke tempat keje....10-15 pastu...sampai la aku ditempat keje....nek2 opis...xde oang lagi opis tu....ade akak E(bukan nama sebenar)...dia ckp xpe..bos lom sampai....duk la dulu....yg paling menyayat hati...opis tu mmg ade sofa utk aku bertiga....ngam2 bontot je duk situ....3 bontot besar2 lak tu....duduk nye duduk dr kul 9 sampai kul 10...bos xdtg2...akak E tu pon suh la gi mkn dulu....konon2 sarapan laa...aku pon pegi la...hahaa...pas sarapan tu...punye risau...nek atas balik cepat2...takut bos dah msuk...xde jugak...duk sampai la kul 2 lebey kt sofa tu...menjadi kan masa berkeje dibahagi dengan bontot di atas sofa...semua sekali menjadikan bontot diatas sofa melebihi masa bekerja di atas sofa....itu kesimpulan yg aku dapat kerana jam randik telah menunjuk kan kami telah duduk di atas sofa dr pukul 9-10....10.45-2ptg.......2-6ptg.....menjadi kan hari ini sebagai hari paling lama aku duduk di atas sofa sepanjang hayat aku...termasuk la pada kelahiran2 sebelum ini ( kepercayaan agama hindu).....tp bukan la kepercayaan kami....purata bontot bertemu sofa ialah 8km/jam bersamaan jugak = 8jam/hari duduk..keje 9 jam...8 jam duduk...1 jam makan + aktiviti riadah dalam bangunan (indoor)...seperti mkn....toilet...dan sbgnye...aku sgt berbesar hati....bos dtg kul 3 lebey ptg...tp masih xsuruh buat pape.....kul 4 lebey...bos dtg kt kami....say what! dia bg 10 ringgit...suh beli rokok dia kt kedai bawah...!!! yaa!! aku sgt gembira kerana diberi peluang menjadi AJK tugas2 khas seperti ini....gembira betUL la!!! hahaaha...dengan hati yg riang ria serta berbunga-bunga...aku berlari2 anak pergi ke kedai bersama dua sahabatku utk membeli rokok itu....bersama bukti kukuh...ku upload kn ini gmbar utk santapan para dewa2 di istana kayangan.....


kepala sudah ngntuk....tp kumahu teruskan ini cerita...supaya kamu semua membacanye dengan penuh riang ria...hahahha...
-end-
arini...ari kedua.....nk tau ape yg terjadi pada diriku dan 2 oang rakan ku arini!!?? hahaha...jawapan nye senang.... kalau korang tnya ape aku buat arini...jawapan nye ialah......."sama cm semalam"........ hahahhaha...menjadikan rekod bersih yg dipegang oleh pemegang rekod dunia duduk paling lama telah dipecahkan oleh aku dan 2 oang sahabatku dengan memintas rekod lama dan mencipt rekod baru duduk selama lebih kurang 16 jam tnpa henti tnpa bekalan oksigen yg cukup lantas menjadi kan kami antara top 5 insan paling tabah di shah alam pada 11 dan 12 mei 2009....hmmm...cume bezanye hari ni...kami ade meeting ringkas di dalam bilik yg penuh dengan kabus ribut itu yg end out dengan no solution...selama lebih kurang 15minit...tu je la keje kami...harap ape yg aku dan dua oang shabat aku lalui 2 ari ni...dapat menjadi hiburan buat para pembaca blog ini... :P hahahaa...

14 April 2009

" ..aRi Ni.."



hmm...kadang2...kitE xdpt bersama seseorang tu bukan la sebab kite xsygi dia...bukan sebab kite sengaja nk lakukan nye....kadang2 kite sayang kt soang tu...tp kite tau kite xdpt bersama dia....akhirnye....bile kite dah tahu yg kite syg dia.....kite xnk 1 bende tu jd rumit....n kalau buleyh...kite nk oang yg kite syg tu bahagia....kalau kite blaja economic..ia di panggil oppurtunity cost....kite terpaksa tinggalkan dia utk dia jd lebih bahagia....bia kite sengsara...bia kite sedih....yg penting...kite nk dia bahagia...xpe la....jodoh, rezeki, ajal dan maut semua kt tangan tuhan....kite hanya rancang....dan cube...dan usaha...kite xleyh putus asa...hmmm...xde hati yg buleyh dipaksa...xde cinta yg buleyh dijual beli....tp dengan kejujuran dan keikhlasan...kite buleyh dpt cinta....hmmm...tetiba mlm ni jd jiwang....kadang2 kite rasa kite xperlukan pape pon bile oang yg tersyg ade kt sisi...xkire kite sentiasa sms ngn dia ke...kite sentiasa kol, ckp ngn dia...bile dengar suara dia kite rasa heppi sgt.....bile tgok dia, xkira la walaupun tgok gmba......hati bergelora cm ribut....rasa bile terpikir kn dia kite nk tepon dan ckp...i love you....hmm...but now...i think it over.. no more love..keep study...left it for dead...and also...i'm already dead now......no way to go...dont know what i'm going to do next....but the most thing i never forget....the way u treat me....thanks for that.....i remember that.... :D

07 April 2009


aRini....atas PerMintaan nye ku upLoad la gaMba aKU yg xEnceM nih.... kaLau x...adE la yg kEcik ati....tp 1 je la...at least oang tau la sape pemilik froggie page nih...akU xsUke uPLoad picture aku sebenarnyE...tp ade yG reQuest..terpaksa la ku bUat mUke xmaLu upload....hahaa...jgn kutuk....




yEah Dear...its me......yg xseberapa....insan yg hina dan keji disisi tuhan....but its okei...i'm proud to be me.....yEah...thanks to some1 that encourage me to upload this pic... :P see ya...next posh...

31 Mac 2009


hahaha...aRiNih xUpdaTE paPE....cUme tERasa nak sHARe LAgu...CaM saYu jE LAGu...bEshnYE....haha...kaLau xJUMpa....aDe kaT baWaH sEkaLi paGE niH...bEsh...

25 Mac 2009



Hmmm...dUlu xmcm nih....ape yg belaku kt umah aku skang nih....aku dah fed up ar...mmg shit ar...so...aku ckp kt sini supaya semua baca tnpa aku bgtau....ok...first...dulu bilik aku ni...bile mlm xpenah bising...nk study ke ape ke...buat ar...tp skang dah ade bass BESO...actually bass ni bising sampai ke jantung...mengganggu...so...phm2 la....pegi beli headphone...supaya xganggu oang....aku xkisah siang2 nk bukak kuat mana pon....tp mlm2 ni...phm2 la....buat keje sendiri...jgn ganggu oang....pastu...sabun....pehal nk pakai sabun oang?? sampai ilang?? ke ko mkn sabun tuh...aku baru beli....baru bukak sabun aku....pg bukak....nk mandi petang dah ilang?? ape kejedah nye?? agak2 ar bai....aku beli bukan mintak duit ko....kalau nk pakai, pakai la...aku xde mrh pon...jgn sampai ilang...aku xtau la...aku ckp lepas je ni...aku peduli hape...ckp depan2 kang bukan leyh buat ape...aku bukan suke gado2 bai..tp bile cmni fed up shial....bia aku ckp je kt sini...bia semua baca...bia semua tahu....xpyh aku nk ckp2....kalau dah masukkan sabun aku dalam jamban ke...dah termakan ke....ape la salah nye bgtau....aku xkisah pon...
"namie...aku termakan sabun ko td...sowi ehh...aku mintak maap...nnti aku ganti.."
nih masalah nye xde langsung...aku dah hamuk jerit satu umah pon... semua diam...lagi...baju, suar...kalau xkering ke...hape ke...pegi la jemur kering2...nih letak dlm bilik....busuk bai...paham2 la...kalau kite duduk bilik soang2....xpe...nih duduk ramai2...hormatilah sesama kite....ape la salah nye...lagi...td sabun mandi....ni sabun basuh baju....aku beli sabun FAB besar tuh kt tesco....baru beli dah nk abes...dan aku tgok kt mesin basuh tu....sabun aku je yg tinggal....dah la pakai xbgtau....lagi bengang aku ni....aku xkisah nk pakai...bgtau pe salah nye...aku bg....nih aku baru beli xsampai sebulan....baru 4-5 kali basuh baju....xkn dah nk abes....bukan murah weih.....agak2 ar...kalau mengguna hak oang tuh....tu je ape aku nk ckp....tu xcite "win18" aku ilang sket2...lagi bengang...mana kebebasan nk letak barang...ilek ar...kalau nk pape, nk pinjam pape...mintak kt aku....aku bukan la kedekut sgt....xkn sabun mandi, sabun basuh baju aku nk letak dlm loker....rasional la sket...tu xcite sebelum sabun aku hilang tu.....mula2 sabun cepat habis...dulu aku ley pakai 2-3 minggu kalau seketul tu....nih kalau seminggu abes...ape cite...kalau nk buat "pape" pakai sabun pon....jgn la pakai sabun aku kude.....gi beli sendiri...tu sabun mandi....xde la..kepada sesape yg membacaa bende ni...aku mintak maap la....tp harap keadaan lebey baik pasni....setiap bende nk buat...ade alternatif lain....bukan nye satu jalan je...kalau xley bising...pakai la headfon....kalau xde sabun...beli la sabun...xsampai singggit seketul tuh...bukan mahal...kalau masa PT kua tu...beli la dalam 100 ketul...pe salahnye...pakai sampai tahun 2020...kn senang....xde sape susa....aku ni bukan abah korang....beli sabun utk seisi keluarga....dah ar...ape yg ku tulis ini sekadar utk melepaskan perasaan...maaf la pada sape yg terasa....semoga lepas ni...lebih baik hendaknye....aku cume nk abeskan blaja....yeah...gudluck everyone...

20 Mac 2009


aRi mmg aKU ngah buhsan....saje menaip utk masa lapang....bile kite xtau nk buat pe...kte jd cmni la...hahaha...actually....weekend nih cm sibuk je...(padahal buat2 sibuk je)...hahah...biasa la aktiviti fakulti....ikut je la...hahaa..tp best jugak...mengeratkan silaturrahim.....akU dpt rasa life student cmne....hmmm...dulu diploma aku xde la berapa rapat ngn classmate cm degree nih....oang ckp....diploma ngn degree....kalau rapat ngn classmate pon biasa nye diploma....tp aku len...rasa rapat time degree nih...hahaa...enjoy ar...arrr...ape touching2 ni...ileks2 sudeyh...hahaa... xde la...biLE kite buhsan....jd cmni la....men ckp je ape nk ckp.... hmmmm...sem nih sakit jugak ar....final year project punye proposal....ntah pape lagi tuh...buat sakit ati ar....tekanan jiwa.....kadang2 tertekan....tp sabar je la....bile ku tensyen..aku gi la jln2.....kadang2 aku buat tah pape...merayau soang2....huhuu...tu bile tension tahap kude laut dah tu...hidup xsentiasa indah...kadang2 ape yg berlaku tu ade hikmah nye....disebalik setiap masalah tu...ade sesuatu yg mengajar kite erti tabah....minda lebih kuat dr biasa...hahaa...tu semua kekuatan dalaman.....xdpt dengan hanya makan dan tidur.... hurmmm... hahaa...aku skang nih kt fakulti pukul 2 pg bersama kawan2 aku...hahaha....budak2 kelas....hehehe....sebab tgh boring gile...jd amek projector bukak wayang besar kt fakulti ni....dah ar...xtau nk tulis ape...hahaha...ok la...next post keih!

14 Mac 2009


hmmmm....Rasa hanGin Lak mLm ni...mmg bOdo bETol st*eaMyx (bukan nama sebenar) nih.....akU rasa mLm nih mmg nk marah + nk HanGin...xtau nape...mmg shit betOL la st*emyx nih....hmmmm...actually kalau ade la ISP lain kt mesia nih...dah lama aku tuka....kaLi ni aku betOL2 dah ilang sbr...hmm...nape la suke tipu oang....ape la mslh doang nih.....kalau aku amek 1Mbs bg la 1Mbps....ape yg cilake nye ko bg aku sama ngn aku subscribe 512kbps bangang...nih bukan di shah alam...nih di melaka....kalau xboleh provide....jgn bg jnji2 manis....duit aku ko dah sapu....ko bg aku barang separuh....separuh lagi mana??? xke mcm s**l tu.....kadang2 aku mmg menyirap darah....ok bio aku cite....xtau la nih technician yg jaga port tu bodo ke, connection yg bodo ke....ape ke....xtau....ok nih aku cite....sebelom ni...aku xtau pape...sebab aku lom blaja....so, skang aku dah sambung blaja...dah amek networking....dah kompom2 la aku tau pasal transfer rate nih sume.....hmmm...actually aku start guna streamyx yg s**l nih dr tahun 2007...masa tu aku amek yg 1Mb tuh....dah setahun aku pakai...baru aku tau yg speed test dia bg 500kbps lebey je...hmm..tu dah setahun aku bayar utk 1Mbps....xke si*l tu....hmmm...sowi la kalau kasar nih aku ckp....aku tgh hangin sebab tepon 100 td pon xde operator jawab....sume line bz....pk laa...kalau service baik....xkn la talian aduan tu ley bz abes....ape bende tuu????? nk mamp*s?? dah la ko cekau semua duit oang mesia nih....overseas tu bg connection gile2 nye speed...murah2 lak tu....semua dah pakai lebey dr broadband....t3...t4... nih baru broadband...dah mahal...pastu service lak mcm sh*t...mana kebebasan kite nk bersuara?? kalau nk provide....provide betul2.....jgn jnji manis xabes2....ape dia igt oang cari duit celah2 bulu hidung ke....korek seylet sket kt CEO² -**Net- tu baru tau....hmmm...pas aku dah tau speed aku cmtu....aku kol...then dia ckp...dia gi tgok port....try tuka port....hmmm...ok la....aku tunggu...dan process tuka port yg senang tuh...mkn masa seminggu....connection aku pastu jd laju sket...800kbps...aku xpuas ati....aku tepon lagi 100....hmmm...aku ckp kalau bg aku lebey xpe...kalau kurang aku xpuas ati....dia ckp ape kt aku?? "sebenarnye..kalau kawasan encik tu....dpt 800kbps pon dah ok....mmg biasa oang lain pon dapat lebih kurang cmtu"....hmmm...kepala ba*ak dia ckp cmtu....aku bayar 1Mbps....apasal nk dpt 0.8Mbps lak...mmg la aku panas....pastu...pas da dimaki dan dihamun oleh aku....dia anta technician dia....tuka port lagi...kali ni datang umah sekali...pastu pas cek connection....dpt la dalam 900 lebey....hmmm..kalau ikut ati aku mmg xpuas ati lagi....xpe la...aku pilih utk bersabar semula....nih pas aku balik shah alam....balik sini balik...2 ari aku pakai....dah kembali cm dulu....dpt 56+kbps...ape ke s**l nye tu....tepon lak...operator semua bz xabes2 nk mam*os...mg fed up ar...bz sebab melayan aduan....tu sebab aku ckp strea*myx ni suck....cekik duit oang....service plak xbg dgn ikhlas....xjujur....xamanah...hmmm...aku bukan ape...kalau xley provide 1mb kt kampung aku ni sgt2....ckp xley provide...jgn la jnji je....ckp xley...senang beb...xde la menyusah kn aku...kalau ley 512kbps je...bgtau...aku pakai je yg tu...xyah membazir duit aku pakai 1Mb tu.....mmg s**l betOL....aku post kt sini...bia semua tahu.....ape yg berlaku pada kite...bia semua oang sedar... internet...speed tu penting ke x..kite semua jgn jd bodo....kalau kite pakai 1mb...bia kite dpt 1mb atau lebey....kalau kurang....buat something....bia kn doang xsenang duduk....service bia elok sket...klau xley bg service...kol umah aku ni...ckp xleyh bg....bia aku gi downgrade 512 je...murah sket....dah ar...byk dosa aku mlm ni maki doang2 yg b*do itu....harap2...sape yg baca ni aku harap dpt buat bende sma mcm aku....luahkan hak kite....cerita kn ape yg mereka buat pada kite....kt siini aku xde buat2 cite buhung....nih semua cite betul....kalau blaja networking....ape yg penting utk connection ialah availability....efficiency..ntah maana tah sume tuh....tutup je la company tu...bg peluang kt company lain plak amek tender kerajaan...menara rebung tu dah buleyh2 tuka nama....menyampah tgok...k la....pape dalam ni..xperlu dijadikan isu atau ape jua....ni cume luahan perasaan dari seoang pengguna yg ditipu.....sekian...salamx

11 Mac 2009


ku xsempat nk update blog ni kerana kerja yg byk dan masa yg xberapa nk cukup... kalau ku bukak laptop pon...ku buat keje...ym jap....tu je....len xde...so, maybe ku terlambat sket mengupdate blog inih....harap maaf dan harap maklum.... saje letak lirik dan tuka lagu utk post yg kali ni....tu je....nnti bile ku free, ku update lagi...cyg kaMu CHUme..

('^_^)


TwinkLe AWay
LyRic

by
Brainstewz

jauh mindaku melayang
terkenangkan dirimu sayang
kau pergi ku sendiri
kini kau kembali

terpaku melihat wajahmu
wajahmu melodrama hatiku
kau putuskan tuk pergi dulu
terganggu siaran radioku

ku tepis melodi hatiku
yang hadir setiap waktu
ku benci ilusi darimu
kau diam membisu

jangan biarkan ku sendiri lagi
oh kasih dengarlah rayuan ku ini
kasihku terhadap dirimu kasihku
bintang bintang di angkasa

huuu..huuuu..huuuu..
huuuu..huuu..huuu..
huuuu...huuu...huuu...
huuu..huuu..huuu..

Tidakkah kau tahu
Isi hatiku
Usahlah tinggalkan aku
Sepeti dahulu

Jangan biarkan ku sendiri lagi.
Oh kasih dengarlah rayuan ku ini
Kasihku terhadap dirimu kasihku
Twinkle twinkle away..
Twinkle away..
Twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle away..
twinkle twinkle away..

11 Februari 2009

updated!

ngeh2...actually entry ni nk bgtau je masa utk mengubah blog akan bermula....hahhaa...tunggu kn kemunculan nye...xberapa lama lagi....wajah baru! haha... wacccaaa!!!

20 Januari 2009

" BOdO "


hmmm...mlm yg indah ni...aku nk bercerita pasal perktaan
'bodo'
penah kah.. pernah kah anda mengalami nye?
sebab aku bercerita ini adalah kerana arini aku merasainye..
tahniah kepada sesiapa yg berjaya menjadikan aku begitu...

(^_^)
terima la senyuman dr si bodo nih...

xpe la....dunia ni...mmg kejam...kdg2 kite xbersalah...
tp kite la yg akan menjadi mangsa....kenapa jd cmtu....
xsama ke ngn peristiwa kt gaaza? ape yg kena bedil tu semua oang yg bersalah ke?? ntah la...maybe ade hikmah disebalik semua ni.... tuhan tu maha...maha...mahaaa kaya....cume ape yg aku lalui arini...aku xphm ape sebab nye...kenapa aku... xde kah oang len yg lebih sesuai utk dijadikan bahan permainan 'dia'? haha...xpe..xpe... kn aku dah ckp....dunia ni kejam....survive la selagi anda mampu...bile dah survive... ucapkan Alhamdulillah...ape pon alasan yg aku terima arini....mungkin dah terlambat nk diucapkan....sepatutnye la kan...kalau la soang tu nk dibentikan keje ke...bg la notis awal....3 bulan ke....oOoo kejam....dunia ni kejam...xpe la....i'm a man...kena terima ngn hati terbuka....xpe la...nasib baik bunga baru berputik... malangnye dicantas...
(^_^)
xpe...bile sesuatu terjadi...kite kena tabah...dan ketabahan tu mengajar kite erti hidup....dan erti hidup itu menjadikan kite lebih berhati-hati....anyway...thanks kepada yg terbabit menjaya kn program..
"mari bodokan dia"
tu...dan dengan ini juga...telah memberi aku peluang utk merangkul award

"manusia paling bodo"


dalam bulan januari 2009 ini...selari dengan meet uncle hussein yg menang AJL ke-23 semalam! yesh! aku pon dpt award.... time kasih semua!

-namie-

08 Januari 2009


gewd afternOon..hmm...xpenah tulis blog time cmni..
seBenarnye...ku x ke kelas arini...tension..
ade mslh hidup yg merunsingkan...hmm..cmni..dunia ni ade msa nye beri kite
ketenangan....ade masa..dunia buat kite sedih dan kecewa...nk dipendek kan
cite...semalam dunia buat aku sedey...jadi aku melepaskan tekanan dengan menutup
segala bentuk komunikasi...seperti henpon, walkie talkie dan jam randik aku...
da start merapu...back to point...tgh mengalami kekecewaan itu...datang la seorang
makhluk bernama 'wak' ke rumah aku....dia pon tgh mengalami kekecewaan setelah keretanye terguris oleh org yg tidak dikenali dan org itu masih tidak dapat dikesan... jadi aku dan dia mengambil keputusan utk keluar berjalan2...kami pon pi la ke uptown shah alam....sambil2 bersembang xtentu hala....pas jalan2 tu.....kami lepak minum teh tarik kopok lekor dan otak2....sambil2 bual2 tu dia ckp men2 ajak gi kL...hahaha..aku pon ckp la...aku ON je...hahaha...pastu ngn xtentu pasal kul 1 pg tu terus ke KL dengan hati yg gembira...hahaha...xtau nk kemana...pegi la ke rumah akak membe aku ni....dia ckp nk amek brg kn...hmm...kondo akak dia tu ley tgok klcc....fewhh...besh nye....aku pon tgok laa klcc tu sampai boring...hahaa...aku ade la amek gmba sekeping...

heheee...ok x gmba tu...ala...kamera henpon je...hehee...pastu dalam kul 3.30 kitoang pon balik la dr kL tu...nk balik tu...baru la nampak cmne driver2 kt kL ni bawak kete...aiyoo...giloo sume....yg mabuk...yg pompuan ngntuk...hahhaa...macam2 la...klaka pon ade....risau pon ade tgok....hehehe...mcm2....last2 aku sampai umah kul 4....dah sampai tu...tgok plak cite ip man yg baru je aku donlod....gmba lak cantek....tgok punye tgok sampai la kul 5.30....dan kesimpulan nye...ape aku nk ckp...esok nye kelas tu 1 aku xpegi....hahhaa...tq2...sekian cerita hari ini...

04 Januari 2009


sEbab Dia BeRjaYa MengUsik JiWa iNi...i GIve Her MEdAL oF HoNor...
haha..


klik kt gmba kalau nk tumbesaran =)
dAn mEdaL iNi DiTUjuKan KhaS uTk cik sk8, ciK eRin, Dan cik Tina..!
(^_^)
CongRate!

KaLau aDe saPe2 nk Bagie MeDaL ni kt OwaNg Len....siLa LAhh!!
hUhUuu...



[SoKo]
[Take My Heart]
[Not Sokute EP]

You can take my heart for a walk on the beach
You can take my heart for a little trip
You can take my heart very close to your heart
You can take my heart forever if you like

But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

If I take your heart, I will cherish it every day
If I take your heart, I will heal these old wounds
If I take your heart, it's to make it happy
If I take your heart, it's forever close to mine
But not every heart belongs to any other
You and I
You and I are meant to be
I'm the one for you, You're the one for me
You love me as much as I do
When you look at me and we're skin to skin
I want you so
Please come in
And you love me more and more
And my love grows up with you
And you kiss me more and more
And I kiss you, too
And I kiss you, too

I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
I don't care, I don't care
If I'm again carried away
If you swear, if you swear
To give me your heart in return
To give me your heart in return

01 Januari 2009



hai...buat semua...selamat menyambut tahun baru xkire la tahun baru islam atau pon tahun baru 2009...mana pOn bUleh...seMOga kite seMua daPat memperbaiki diRi dan azam BaRu paDa taHun NIe...hahahaaha....sEmOga taHun nIE LEbey SuCCess Yaaa!! :D

"LaGue BEsh"


Ari Lasso-Hampa


Kupejamkan mata ini
Mencoba tuk melupakan
Segala kenangan indah tentang dirimu
Tentang Mimpiku

Semakin aku mencoba
Bayangmu semakin nyata
Merasuk hingga ke jiwa
Tuhan tolonglah diriku

Entah dimana dirimu berada
Hampa terasa hidupku tanpa dirimu
Apakah di sana kau rindukan aku
Seperti diriku yang selalu merindukanmu
Selalu merindukanmu ....

Tak bisa aku ingkari
Engkaulah satu-satunya
Yang bisa membuat jiwaku
Yang pernah mati menjadi bararti

Namun kini kau menghilang
Bagaikan di telan bumi
Tak penahkah kau sadari
Arti cintamu untukku

 

n@Mie-BLoGGer-HaCksTerz