CHat JOm..!!




kaLau xjElas..tEKan (ctrl +) utk zOom..

nk duit lebih??? click here

10 Jun 2009

yEah...arini nk update...nk bising....nk membebel di blog saye ini... pada yg xtahu lagi...saye udah tukar tmpt praktikal...dr tempat lama ke tmpat baru...tempat baru ini agak menarik kerana persekitaran nye agak seperti tmpat berkerja sket...hahaha...sedar xsedar...syiok keje kt sini sampai lupa nk update blog...hahaha....aritu aku ade merintih tentang tmpat praktikal yg berkeadaan seperti gua suram yg berpenghuni kelawar dan tikus mondok itu...tp arini keadaan dah berubah...dr selangor dah ke wilayah....dr shah alam..dah ke kL..hmmm...tempat baru ni agak menarik sket...keje di beri agak berpatutan...tempat lama ade elaun...bg rm200 tp keje xde...mencanguk atas sofa...seperti oang gile.... skang ok la... aku dah bertukar ke TM training center (kolej telekom) kt jalan semarak, kL ni....duduk ...duduk plak kt kondominium membe aku yg kt gurney ni berdekatan je ngn tempat keje...okei la...sofa sogud...hahaa..drpd tmpt lama tu...tempat ni lagi best la....internet laju gile kuder..ni aku upload sket aku printscreen idm aku yg sedang mendownload...kt sini tm pakai 1Gbps internet connection....agak2 10x lebih laju dr umah korang...kt umah kite pakai 1Mbps kn....laju 1Gbps ni agak 1Mbps x 1000 la...cmtu...



haa..ni aritu aku donlod antivirus aku nye definition....50mb aku donlod dalam 30saat la....tgok ar tu...rate agak laju...biasa kt umah aku dpt dalam 100++kbps.. kt dapat 1.++ mbps...laju kn...not bad laa....ley la...satu ari 3-4 movie aku bawak balik....tp masalah nye...bile dah laju...dah mls nk donlod movie plak...hmmm.... lagi2 ditambah ngn laptop aku yg rosak sakan....aduih...sedeyh nye...aku rasa motherboard la...hmmm dah tentu rm700-800 tu...tu yg malas....aiyakk...pakai laptop ni la masalah nye....kadang2 rosak sket bley repair...tp takot nk bukak.... kalau desktop abes aku operate...sket pon aku xtakot kalau rosak...ni laptop ni...susa sket ar...kalau rosak..motherboard ke...bukan bley beli kt kedai...kalau acer antar kt acer...kalau hp anta kt hp....setakat tmbah hard disk....tmbah ram tu...okei la lagi...ley buat sendiri...hmm....ni yg aku ngah pk nih... nk betul kan laptop tu ke...nk buat desktop baru....hmmm...xtau la mana yg lebih bernas... haaa..kebelakangan ni...agak sibuk...skang kt Tm sedang sibuk pasal high speed broadband...(HSBB)....xlama lagi...sampai la ke rumah-rumah.....dan perkhidmatam internet ini agak laju la utk rumah-rumah diluar sana.....hahaha...patut la internet kite kt umah cm sampah skang ni....kt sini pakai laju2....sampai kt kite jd sampah laaa...hahaaha...dah ar...xpe...bukan itu yg aku cube sampai kn...yg aku cube sampaikan...ialah aku masih disini dan masih mencari sinaran hidup..ok la...semoga berjumpa lagi di hari dan waktu yg lain dalam rancangan mariiiiii mengahapdate blog.....hahah...ahakkks

6 comments:

suezensuzanna berkata...

yer yer...laju lajuuuuuuuu

asis berkata...

kuda ku lari gagah berani

INDRA QIRANA berkata...

kelajuan itu membunuh hu hu

FdausAmad berkata...

Gua nak ajak lu mkn kenduri kt blog gua.Ada ulam ulam kampung
Follow terus pun xpa lagi bagus.

Blog gua dah tak seimbang.Gua tgk budak2 ramai dah berat ke belah punk.

Come2!

~PakKaramu~ berkata...

Pak Karamu menziarahi anda

meo188 berkata...

gaban boleh tranformasi dlm ms 0.01 saat. hebatkan...

GABANNNN!!!!

 

n@Mie-BLoGGer-HaCksTerz