CHat JOm..!!




kaLau xjElas..tEKan (ctrl +) utk zOom..

nk duit lebih??? click here

12 Mei 2009

haaa...dengar cm besh kn?? but...ade cite disebalik kenyataan itu...cite ni sebenarnye ditulis diatas notepad semalam....tp xsempat nk post...hehe..xpe la...kire arini aku post tu ok la kn...cmni cite nye...aRini first day praktikal!!..yeah...excited nye..nape jd cmtu...excited betul...hahaa..sebenarnye sebab xtahu ape yg sbnrnye yg akan berlaku kt opis tu...tu yg excited sungguh...haha..kami bertiga...dpt tempat praktikal kt tmpt yg sungguh menyayat hati...rasa cm nk blow je otak aku ni td....tp bile pk yg kalau aku mati kt situ...kang nnti jd kes polis.....nk baca lagi?? ok...aku sambung cite nye...ye la...ari ni ari first kn....so, bgon awal...aku ade kete.....membe aku ade kete...pas bincang2....keputusan nye...nek satu kete nk gi tempat keje tu...xla jauh sgt...lebey kurang 15 minit je dr uma...disebab kn kete membe aku lebey sep minyak dr satria baja merah a.k.a JEBon aku tu...kitoang decide nek kete membe aku tu je...minyak pancung sama2...hmmm...kul 8 lebey aku panaskan enjin moto...gi umah membe aku...nek moto je...dekat...sampai2 kt flet membe aku..parking moto bawah, kunci sume, nek umah dia jap..dia baru nk mandi!!! xley pakai betul ini budak....masuk keje kul 9...xpe...lmbt lagi...aku dan membe aku lagi soang...tunggu la dia....kitoang praktikal 3 oang kt company tu...aku namie(bukan nama sebenar), wak (bukan nama sebenar) dan umar(pon bukan nama sebenar)....k la...mmg aku duk ngn doang dua eko ni..mmg pecah perot...24 jam duk ngn doang....24 jam perut aku berulang2 kali pecah....gelak...gelak...gelak....dan masih gelak....tu yg buat aku masih tabah utk meneruskan hari esok....dah abes membe aku tu mandi...dia bg kunci kete dia...panaskan enjin dan beredar ke tempat keje....10-15 pastu...sampai la aku ditempat keje....nek2 opis...xde oang lagi opis tu....ade akak E(bukan nama sebenar)...dia ckp xpe..bos lom sampai....duk la dulu....yg paling menyayat hati...opis tu mmg ade sofa utk aku bertiga....ngam2 bontot je duk situ....3 bontot besar2 lak tu....duduk nye duduk dr kul 9 sampai kul 10...bos xdtg2...akak E tu pon suh la gi mkn dulu....konon2 sarapan laa...aku pon pegi la...hahaa...pas sarapan tu...punye risau...nek atas balik cepat2...takut bos dah msuk...xde jugak...duk sampai la kul 2 lebey kt sofa tu...menjadi kan masa berkeje dibahagi dengan bontot di atas sofa...semua sekali menjadikan bontot diatas sofa melebihi masa bekerja di atas sofa....itu kesimpulan yg aku dapat kerana jam randik telah menunjuk kan kami telah duduk di atas sofa dr pukul 9-10....10.45-2ptg.......2-6ptg.....menjadi kan hari ini sebagai hari paling lama aku duduk di atas sofa sepanjang hayat aku...termasuk la pada kelahiran2 sebelum ini ( kepercayaan agama hindu).....tp bukan la kepercayaan kami....purata bontot bertemu sofa ialah 8km/jam bersamaan jugak = 8jam/hari duduk..keje 9 jam...8 jam duduk...1 jam makan + aktiviti riadah dalam bangunan (indoor)...seperti mkn....toilet...dan sbgnye...aku sgt berbesar hati....bos dtg kul 3 lebey ptg...tp masih xsuruh buat pape.....kul 4 lebey...bos dtg kt kami....say what! dia bg 10 ringgit...suh beli rokok dia kt kedai bawah...!!! yaa!! aku sgt gembira kerana diberi peluang menjadi AJK tugas2 khas seperti ini....gembira betUL la!!! hahaaha...dengan hati yg riang ria serta berbunga-bunga...aku berlari2 anak pergi ke kedai bersama dua sahabatku utk membeli rokok itu....bersama bukti kukuh...ku upload kn ini gmbar utk santapan para dewa2 di istana kayangan.....


kepala sudah ngntuk....tp kumahu teruskan ini cerita...supaya kamu semua membacanye dengan penuh riang ria...hahahha...
-end-
arini...ari kedua.....nk tau ape yg terjadi pada diriku dan 2 oang rakan ku arini!!?? hahaha...jawapan nye senang.... kalau korang tnya ape aku buat arini...jawapan nye ialah......."sama cm semalam"........ hahahhaha...menjadikan rekod bersih yg dipegang oleh pemegang rekod dunia duduk paling lama telah dipecahkan oleh aku dan 2 oang sahabatku dengan memintas rekod lama dan mencipt rekod baru duduk selama lebih kurang 16 jam tnpa henti tnpa bekalan oksigen yg cukup lantas menjadi kan kami antara top 5 insan paling tabah di shah alam pada 11 dan 12 mei 2009....hmmm...cume bezanye hari ni...kami ade meeting ringkas di dalam bilik yg penuh dengan kabus ribut itu yg end out dengan no solution...selama lebih kurang 15minit...tu je la keje kami...harap ape yg aku dan dua oang shabat aku lalui 2 ari ni...dapat menjadi hiburan buat para pembaca blog ini... :P hahahaa...

13 comments:

asis berkata...

aduih.. mslh rokok nih

[Q.e.M.a] berkata...

hehe~
excitednyer =D
btw, besh of lux 4 ur prac~

Tanpa Nama berkata...

aku tak nak komen..sebab aku antara orang di atas..hahahaha...

biasa aa first day second day...tapi kalau esok gak third day cam nie...
memang aku bawak bantal aa esok...

esok mesti best ..yehh besok mesti besttttt ...

levt berkata...

sabar r namie (bukan name sebenar) ...
br 2 ari, de 58 ari g kite nk duk kt sofa tu. time tu ko kna ready r utk wat pengiraan math yg plg menyayat hati dalam sejarah pengiraan matematik di Malaysia, ahahah~

Nazz@Purple berkata...

Hehehe..ape2 je namie ni,mula2 praktikal memang cam tukan..ape pun,tahniah dpt wat praktikal..tak lame gi,nak bis study..gd luck nami..

L!3z@ berkata...

wahhh..pakcik nami da pektikal ye??huhuhu..pektikal mna??

Signorina Syima berkata...

haaa... suka la dulu.. nanti bila ko dh keje lama2.. pasti ko nyesal, keje ni tak best tau tak??

DeVoTeD LiLy berkata...

hoho.. ngah uat praktical.. sabo2...
hikhik..

rahman berkata...

dan akhirnya mereka gugur dimedan gargantua..huhuhuhuhu..welkam to inner circle guys..jemput amek port kt atas karpet bilik punch card.tolong jgn berebut kerusi ajaib kt bilik tue.tue hak milik kami berdua (kukun+sukran)..huuhuhuhu

penulis cyber berkata...

keje ape ni?
aku pun nk gak..
hehe...

♥ cik intanurulfateha ♥ berkata...

.haha lawak la :P
.slamat brpraktikal :P

helmie affandi chew berkata...

praktikal yg menyeronokan..
esk lusa lagi seronok..

rAtu saLju™ berkata...

rokok x bagus...gula2 bagus..sekian terima kasih...

 

n@Mie-BLoGGer-HaCksTerz